Çocukların başının kapalı olmasını savunan ilahiyatçı: Beyin belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır

Çocukların başının kapalı olmasını savunan ilahiyatçı: Beyin belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır
İlahiyatçı Ebubekir Sifil, 'ideal eğitim'in formülünü açıkladı.

İlahiyatçı Ebubekir Sifil'in iddiasına göre İngiltere'de eğitim üzerine uzmanlığı olan bir profesör, "ideal bir eğitim için kız ve erkeklerin başının kapalı olması gerektiğini söylemiş.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Sifil daha önce de Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman için Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulunmuş ve cenazelerinin camiye alınmayıp cenaze namazlarının kılınmamasını istemişti.

Bekir Develi'nin Youtube kanalına konuk olan Sifil, konuyu kendisine Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Fatih' projesi hazırlık aşamasındayken Avrupa ülkelerine gönderilen heyetlerden birinde yer alan bir görevlinin aktardığını belirtti. Sifil'in anlatımına göre sözkonusu profesör "ideal bir eğitim" için şu tavsiyelerde bulunmuş:

"Derste öğretmen ve öğrencinin yerde oturacak. Kız ve öğrenciler ayrı ayrı olacak. Erkeklerin de kızların da başları kapalı olacak. Araştırmalarımız bize gösterdi ki insan beyni belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır. Ders böyle yapılmalı"
 

Öne Çıkanlar