İnsan kanı içeren 'Şeytan Ayakkabısı' tasarlandı

İnsan kanı içeren 'Şeytan Ayakkabısı' tasarlandı
'Bu adam herkese uygun bir country hip-hop şarkısı yapmıştı. Şimdiyse şeytanı övüyor. Hayır, bunu kabul etmiyorum, bu saçmalığı iptal edin.'

ABD'de MSCHF adlı bir grup insan kanı içeren Nike Air Max '97 modeline benzeyen 'Şeytan Ayakkabısı' tasarladı. 666 adet satılacak olan ürünün fiyatı 1018 dolar olarak duyuruldu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, çevrimiçi ortamda dikkat çeken etkinlikler düzenleyen bağımsız bir ekip, "Şeytan Ayakkabısı" isimli bir ayakkabı modeli tasarladı.

ABD merkezli MSCHF (İngilizce'de haylaz anlamına gelen mischief'in kısaltması) adlı ekibin rapçi Lil Nas X'le birlikte tasarladığı ayakkabılar sosyal medyada tanıtılıyor.

"Bir damla insan kanı" içerdiği aktarılan ayakkabılar, ünlü ayakkabı markası Nike'ın Air Max '97 modelinden esinlendi.

29 Mart'ta 666 çiftinin satışa çıkarılacağı ayakkabının fiyatı 1018 dolar olarak belirlendi. Fiyat etiketinde Luka İncili'nin 10:18 bölümündeki bir ayete gönderme yapılıyor. Bu ayette Şeytan'ın "gökten bir şimşek gibi düştüğü" ifade ediliyor.

Ayakkabının tanıtımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, tasarımı komik bulurken bazıları da çeşitli sebeplerle tepki gösterdi.

ABD'li yapımcı ve DJ Brian Dawe, "Bu adam herkese uygun bir country hip-hop şarkısı yapmıştı. Şimdiyse şeytanı övüyor. Hayır, bunu kabul etmiyorum, bu saçmalığı iptal edin" diye yazdı.

1966'da ABD'de kurulan Şeytan Kilisesi ise ayakkabıları övenlerden oldu. Kilisenin Twitter hesabından "Bize de bir çift ayırın" paylaşımı geldi.

Öne Çıkanlar