'İnsanca yaşamak istiyoruz' diyen Halkevi üyeleri darp edilerek gözaltına alındı

'İnsanca yaşamak istiyoruz' diyen Halkevi üyeleri darp edilerek gözaltına alındı
Aralarında avukatların da olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da 'İnsanca Yaşamak İstiyoruz' pankartıyla eylem yapmak isteyen Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi üyelerine polis müdahale etti. Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yapmak için toplanan, aralarında avukatların da olduğu 24 kişi gözaltına alındı. 

Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi üyeleri Türkiye genelinde 'İnsanca Yaşamak İstiyoruz' basın açıklaması yaptı. Ankara Kızılay'da Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, gözaltına alınanlar oldu. Buradan ayrılan bazı üyeler Yüksel Caddesi’ne geçince polis burada da gözaltı işlemi yaptı.

Müdahale sırasında çok sayıda kişi polis tarafından ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Aralarında avukatların da bulunduğu toplam 24 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Selanik Caddesi'ne doğru dağılan bir grup basın açıklamasını yolda yapmak istedi. Polisler, Yüksel Caddesi'nde grubun önünü kesip ikinci kez müdahale etti. Sık sık "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganı atan kişilerin boğazı sıkılarak gözaltına alındı.


 
GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ

Polis ikinci müdahale sonrası görüntü almak isteyen gazetecileri "zor kullanmakla" tehdit ederek, "Yaklaşırsanız size ne yapacağımı biliyorum" ifadelerini kullandı.

Müdahalenin ardından Halkevleri’nden yapılan açıklamada, "Güvenceli çalışmak insanca yaşamak istiyoruz diyen üyelerimiz ve yöneticilerimiz derhal serbest bırakılsın" denildi.

Öne Çıkanlar