Instagram'ın ebeveyn kontrolü özelliği artık devrede

Instagram'ın ebeveyn kontrolü özelliği artık devrede
Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD'li kullanıcıların beğenisine sundu. Bu özellik anne ve babaların çocuklarını daha kolay takip edebilmelerini sağlayacak.

Popüler fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram, ebeveynlerin çocuklarını gözetim altında tutabileceği yeni özelliğini duyurdu. Instagram'ın bir numaralı ismi Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalarda, platforma "Aile Merkezi" isimli bir özelliğin eklendiği ifade edildi. Şu an için yalnızca ABD'de kullanıma sunulan özellik, ilerleyen tarihlerde tüm dünyada hizmete girmiş olacak.

EBEVEYNLERE NE SUNUYOR?

Bugün kullanıma sunulan Aile Merkezi özelliği ile ebeveynler, çocukları üzerinde geniş kapsamlı denetim imkanına kavuşacak.  Instagram'a göre yeni özellik, çocukların korunabilmesi için atılmış olan adımların ilki devamı da gelecek.

EĞİTİCİ MAKALELER

Instagram'ın ABD'de kullanıma sunulan yeni özelliği, ebeveynlere hem eğitim imkanı tanıyacak hem de çocuklar üzerinde yeni bir denetim mekanizması sağlayacak. Ebeveynler Instagram Aile Merkezi bölümüne girdiğinde çocuğunu sosyal medyanın risklerinden nasıl koruyabileceğine dair makaleler de bulabilecek. 

EBEVEYN VE ÇOCUK HESABI BAĞLANTILI OLACAK

Tıpkı YouTube Kids uygulamasında olduğu gibi, Aile Merkezi özelliğinin kullanılabilmesi için çocuk ile ebeveynin hesapları arasında bir onaylama yapılması gerekecek. Çocuğun hesabından verilen onay, ebeveyne bazı imkanlar sunacak. Örneğin bir anne; bu özellik sayesinde çocuğunun günde kaç saat Instagram kullandığını görüp, sınırlama getirebilecek. Ayrıca şikayet edilen kullanıcıların listesi de ebeveynler tarafından görüntülenebilecek. Tüm bunlara ek olarak çocuğun takip ve takipçi listeleri de ebeveynlerin bilgisine sunulacak.

Öne Çıkanlar