Instagram, Tik Tok'tan esinlendiği değişikliklerden vazgeçti

Instagram, Tik Tok'tan esinlendiği değişikliklerden vazgeçti
Geçtiğimiz günlerde takip edilmeyen hesapları daha çok göstermeyi ve video içeriklerin artırılmasını deneyeceğini duyuran Instagram, geri dönüşler sonucunda bu adımdan vazgeçti.

Instagram,kullanıcıların olumsuz geri dönüşleri neticesinde uygulamanın değişmesi planından vazgeçti.

Planlanan değişiklikler arasında rakip sosyal medya platformu TikTok'taki gibi, tavsiye edilen video içeriklerinin artırılması da yer alıyordu.

Deneme aşamasında olan görünüm ve ana sayfa, arkadaşlarının ve ailelerinin içeriklerini yeterince göremediğini düşünen kullanıcılar tarafından eleştiri aldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Instagram'ın bağlı olduğu şirket Meta, değişiklikleri tam istenen şekilde yapabilmek için "zamana ihtiyaç duyduğunu" söyledi.

'İYİ Kİ RİSK ALDIK'

Instagram şirketinin patronu Adam Mosseri de planlanan deneme mahiyetindeki değişiklik uygulamasının birkaç hafta içinde aşamalı olarak silineceğini söyledi.

Mosseri, "İyi ki bu riski aldık. Eğer zaman zaman başarısız olmazsak yeterince büyük ya da cesur düşünmüyoruz demektir" dedi.

"Fakat kesinlikle geriye doğru büyük bir adım atıp yeniden güç toplamalıyız. Bilgimizi iyice artırdığımızda yeni fikirlerle ya da tekrarlarla geri geleceğiz. Bunun için çalışacağız" diye ekledi.

Meta'nın bir sözcüsü de BBC'ye, "Bulgularımız ve topluluktan aldığımız geri bildirimler neticesinde Instagram'da tam ekran denemesini durduruyoruz ki başka seçenekleri de araştırabilelim. Dünya değişirken, Instagram'ın da evrilmesi gerektiğini düşünmekle birlikte bunu doğru yapabilmek için daha uzun zaman harcamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar