Interpol'ün listesinde Sedat Peker yok, Cengiz Akın ayrıntısı dikkat çekiyor

Interpol'ün listesinde Sedat Peker yok, Cengiz Akın ayrıntısı dikkat çekiyor
Timur Soykan, Sedat Peker'in kırmızı listede arandığı haberlerinin ardından Interpol'ün listesini inceledi.

Birgün yazarı Timur Soykan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in henüz Interpol’ün halka açık Kırmızı Bülten listesinde yer almadığını aktardı.  Listede Türkiye'den 26 kişinin olduğunu belirten Soykan, Türkiye’nin talebiyle aranan tek kişinin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafı çıkan Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer olduğunu ifade etti. Öte yandan listede İstanbul’da cezaevinde olduğu belirtilen Cengiz Akın da yer alıyor.

Sedat Peker’in Interpol’un Kırmızı Listesi’ne alındığı iddia edilmişti. İddianın ardından Interpol’ün listesini inceleyen Timur Soykan, Peker’in listede yer almadığını belirledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soykan, "Interpol'ün halka açık Kırmızı Bülten listesinde şimdilik Sedat Peker'in adı yer almıyor. Ancak İnterpol'de 69 bin 270 geçerli Kırmızı Bülten var ve bunların 7 bin 426'sı halka açık. Yani Sedat Peker halka açık olmayan listede olabilir" dedi.

Listede 26 Türk’ün yer aldığını belirleyen Soykan, "İnterpol'ün halka açık Kırmızı Bülten listesinde aranan T.C. vatandaşı sayısı: 26. Bu kişilerin çoğunluğu Bulgaristan'ın talebiyle aranıyor. En çok suçlama: Uyuşturucu kaçakçılığı" ifadelerini kullandı.

‘LİSTEDE İLGİNÇ BİR DURUM VAR’

Interpol’ün Kırmızı Listesi’nde İstanbul’da hala tutuklu bulunan Cengiz Akın’ın da yer aldığını saptayan Timur Sokyan, sözlerine, "Bu listede ilginç bir durum var. Cengiz Akın halen listede yer alıyor. Ancak Hollanda'nın talebiyle aranan Cengiz Akın, İranlı muhalif Mesut Mevlevi Vardanjani'nin öldürülmesi davasında İstanbul'da tutuklu" şeklinde devam etti.

Cengiz Akın’ın, silahı temin edip Vardanjani'yi öldüren Veli Sarı'ya teslim ettiği belirtilmişti. Konu hakkındaki ayrıntıları Soykan, şu yazıda açıklamıştı.

TÜRKİYE’NİN TEK BAŞVURUSU ÖZER İÇİN

Kırmızı Liste’de yer alan Türkiye’ye ait tek başvuru ise Todex vurguncusu Faruk Fatih Özer için. Soylu ile de fotoğrafları çıkan Özer hakkında Timur Soykan, "Halka açık Kırmızı Bülten listesinde Türkiye'nin talebiyle aranan tek isim kayıtlı. Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer. En son Arnavutluk'ta tespit edilmişti. Halen yakalanmamış olması çok garip. Onu Süleyman Soylu ve yeğeniyle fotoğrafından da hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar