'İntihar etti' denilen doktorun ailesi: İntihar etmedi, tedavi görüyordu

'İntihar etti' denilen doktorun ailesi: İntihar etmedi, tedavi görüyordu
Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde intihar ettiği öne sürülen Dr. Ahmet Özaydoğdu’nun ailesi 'Bu bir intihar vakası değil, yoğun bakımda tedavi görüyordu' açıklaması yaptı.

İsa Uğur ERDOĞAN


ARTI GERÇEK - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bugün sabah saatlerinde altıncı kattan düşerek yaşamını yitiren Aile Hekimi Ahmet Özaydoğdu’nun intihar ettiği yönündeki haberlere ailesinden yalanlama geldi.

 Aile Hekimi Ahmet Özaydoğdu, ‘akut böbrek hasarı’ nedeniyle tedavi  görüyordu. Yaşamını yitiren Özaydoğdu’nun doktoru ve aynı zamanda kardeşi olan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nejdet Özaydoğdu aile adına Artı Gerçek’e konuştu.

Ahmet Özaydoğdu’nun 12 gündür refakatçisi olduğunu söyleyen Necdet Özaydoğdu, "Basında direkt intihar gibi anlatımlar doğru değil. Hasta yoğun bakımda, bizim deliryum dediğimiz yoğun bakım psikozu durumundaydı. O anda bilinci yerinde olmuyor hastaların, ne yaptığının farkında değil. Hasta düşmüş de olabilir veya kendini yatağında hissedip, yatağına tırmanıyor gibi hissedip düşmüş olabilir. Bu kesinlikle bilinçli bir intihar vakası değil" dedi.

Ahmet Özaydoğdu’nun yaşamını yitirmesine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Nejdet Özaydoğdu, "Bu konuda ailesi olarak hassasız ve yaralanıyoruz. Basında bunun bir intihar olarak yansımasından rahatsızız. Bizzat takip ettim. Kesin olarak söyleyebilirim ki bu bir intihar vakası değil. Hastanın bilincşiz olarak yaptığı bir durum" açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar