İntihar mı cinayet mi? 17 yaşındaki Duygu Delen 4. kattan düşerek hayatını kaybetti

İntihar mı cinayet mi? 17 yaşındaki Duygu Delen 4. kattan düşerek hayatını kaybetti
'Hayat doluydu, hayalleri vardı'

Antep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu Mehmet Kaplan’ın evinin 4. katından düşerek öldüğü iddia edildi.

Antep'in İbrahimli bölgesi Batıkent mahallesinde yaşanan olayda 17 yaşındaki Duygu Delen, apartmanın 4.katından düşerek hayatını kaybetti.  Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu Mehmet Kaplan’ın evinde yaşandığı ifade edilen olay sonrası aile yakınları "İntihar değil cinayet" dedi.

Öte yandan polis, Mehmet Kaplan'ı gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü.

DUYGU DELEN İÇİN ADALET: AYRILMAK İÇİN ŞİDDETE VE TACİZE MARUZ KALDI

Duygu Delen'in yakınları sosyal medya üzerinde 'Duygu Delen için adalet' isimli bir hesap açarak Delen'in ölümünün cinayet olduğunu söyledi.

Delen'in, Mehmet Kaplan'dan ayrılmak istediği için şiddete ve tacize maruz kaldığını ifade eden arkadaşları, "Duygu ayrılmak istedi Mehmet Kaplan ayrılığı kabul etmedi. Ayrılık süresince defalarca tacize uğradı, şiddete uğradı. Tehditleriyle Duygu'yu zorla evine götürdü orada döverek bayılttı boğarak öldürdü öldüğünü anlayınca cinayete intihar süsü vermek için camdan attı" diye yazdı.

ANTEP BAROSU:OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Antep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı da olayın takipçisi olduklarını duyurdu. Şarklı, "Gaziantep Barosu Başkanı olarak ailesiyle görüşülmüş başsağlığı dilekleri iletilmiş, soruşturma dosyasındaki asamalar hakkinda hukuki bilgi verilmiştir. Aile dosyanın kapatılmasından endişeli olduğunu ifade etmiştir" dedi.

Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden ve intihar ettiği iddia edilen ancak 2 yıllık mücadele sonunda Çağatay Aksu’nun cinsel saldırısına maruz bırakıldıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıkan Şule Çet'in ailesi ve arkadaşları tarafından oluşturan "Şule Çet Dayanışma Platformu" hesabı da konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

AİLE SESİNİ DUYURMAK İSTİYOR: HAYAT DOLUYDU, HAYALLERİ VARDI

Duygu Delen'in aile yakınlarının sesini duyurmak istediği belirtilen paylaşımda, Delen'in ailesinin "Hayat doluydu, hayalleri vardı" sözlerine yer verilirken olayın intihar değil cinayet olduğu ifade edildi.

ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ KULLANDIĞI ARAÇLA BİRİNİ ÖLDÜRÜP, SERBEST BIRAKILMIŞTI

Mehmet Kaplan, 2019 yılında ehliyetsiz ve alkollü kullandığı araçla, yaya geçidinde karşıdan karşıya geçen 35 yaşındaki Zeynep Berna isimli bir kadına çarparak öldürmüş, nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol talebi ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına ve tahliyesine karar verilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar