İpek Er'in babası: Taciz, tecavüz, intihar mektubu delil olarak yetmiyor mu?

İpek Er'in babası: Taciz, tecavüz, intihar mektubu delil olarak yetmiyor mu?
İpek Er soruşturmasında tahliye edilen Musa Orhan'ın tahliyesine başsavcılık itiraz etti. İtiraz kararın kesinleşmiş olması sebebiyle reddedildi.

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'in cinsel saldırıya uğradıktan sonra hayatına son vermesiyle ilgili tutuklanan ve bugün serbest kalan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tahliye kararına itiraz edildi. Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise Başsavcılığın itirazını kararın kesinleşmiş olması sebebiyle reddetti. Baba Fuat Er, tahliye kararına tepki göstererek, "Daha ne kadar delil lazım bilmiyorum. Taciz, tecavüz delil olarak yetmiyor mu? Bırakılan mektup, intihar delil olarak yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?" dedi.

Sözcü'den Mehmet Pişkin'e konuşan baba Fuat Er, tahliye kararına tepki gösterdi. Ne yapacağını bilmediğini belirten Er şöyle konuştu:

"Delil yetersizliğinden serbest kaldığını söylüyorlar. Daha ne kadar delil lazım bilmiyorum. Taciz, tecavüz delil olarak yetmiyor mu? Bırakılan mektup, intihar delil olarak yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım? Milyonlarca insan tepki gösterdi, feryat etti. Bunlar yetmiyor mu? Çok üzgünüm, çok şaşkınım. Kafamda bir sürü soru işareti var. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu tahliyenin arkasında hangi güç var?

'YARGIYI KİM İKNA ETTİ?'

Olayın ardından İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlarının, birçok siyasi parti temsilcisinin, vali ve kaymakamın kendisini aradığını, ziyaret ettiğini ve acısını paylaştığını anlatan baba şöyle devam etti:

"Yargıyı kim ikna etti. Katilin arkasının, bu olaya tepki gösteren milyonlarca insandan daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Ancak ne sanığın ailesinden ne de MHP'den bize bir telefon gelmedi. Sanığın ailesi de anne baba. Arayıp, ‘Biz de üzgünüz. Oğlumuz böyle bir şey yapmış, biz de kınıyoruz, acınızı paylaşıyoruz' diyebilirdi. Ancak aramadılar. O kadar bakan ve siyasi parti aradı ancak MHP'den de ses çıkmadı. Beni düşman gördüler. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum."

NE OLMUŞTU?

Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş tutuklama kararına itiraz etmişti. Avukat Akkuş, itiraz dilekçesinde müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürmüştü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Orhan’ın tahliyesine karar vermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar