Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı güçler, Kerkük'te bazı petrol kuyularının kontrolünü ele geçirdi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı güçler, Kerkük'te bazı petrol kuyularının kontrolünü ele geçirdi
Irak'ın devlete ait Kuzey Petrol Şirketi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı güçlerin Kerkük'ün kuzeyinde, merkezi hükümete ait bazı petrol kuyularının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Irak'ın devlete ait Kuzey Petrol Şirketi bugün yaptığı açıklamada, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı güçlerin Kerkük'ün kuzeyindeki bazı petrol kuyularının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Açıklamada, kontrolü ele geçiren güçlerin Kürt bölgesinden bir teknik ekiple geldiğini ve Kuzey Petrol Şirketi tarafından kontrol edilen Bai Hassan petrol sahasındaki kuyuların bir kısmını ele geçirdiği bildirildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, açıklamada, güçlerin ne zaman geldiği ve hala orada olup olmadıkları belirtilmedi.

Kerkük'ün petrol sahaları, Irak ordusunun IŞİD karşısında geri çekildiği 2014 yılından sonra peşmergenin kontrolüne geçmişti.

Irak güçleri, 2017 yılında IKBY'de yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük petrol sahalarının kontrolünü geri almıştı.

Bağdat, Kürtlerin büyük bir çoğunlukla bağımsızlık için oy kullandığı referanduma, peşmerge güçlerini Kerkük gibi bölgelerden çıkararak yanıt vermişti.

Öne Çıkanlar