Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Eş Genel Başkanı'ndan kongre çağrısı

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Eş Genel Başkanı'ndan kongre çağrısı
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), eski eşbaşkanı Lahur Talabani ve 4 yöneticisi hakkında ihraç kararı verdi. Birliğin Genel Başkanı Lahur Şêx Cengî kongre çağrısı yaptı.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) resmi sitesine göre, Lahur Talabani ve 4 yöneticisi hakkında ihraç kararı verildi.

YNK Eş Genel Başkanı Lahur Şêx Cengî resmi dijital medya hesaplarından video mesaj yayınladı. Cengî yayınladığı mesajında YNK içerisinde açığa çıkan sorunları bir an önce gidermek, daha güçlü bir YNK’yi inşa etmek için 4. kongreyi toplama çağrısında bulundu.

Lahur Şêx Cengî YNK içerisinde açığa çıkan sorunların Kürt düşmanlarını mutlu ettiğini belirterek, Kürt düşmanlarının kirli planlarını boşa çıkarmak ve Kurdistan’ın diğer parçalarında yaşayan Kürt halkının özgürlük mücadelesine güç vermek için YNK’yi güçlü ve diri tutmak gerektiğini vurguladı.

Mesajının sonunda Şêx Cengî partisi YNK’ye kongre çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Eski Irak cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kurucusu olduğu YNK'de, Talabani’nin oğlu Bafel Talabani ile yeğeni Lahur Talabani arasında bir süredir liderlik mücadelesi vardı. Lahur Talabani geçtiğimiz Temmuz ayında eşbaşkanlıktan çekildiğini şöyle duyurmuştu:

"Gerçekleşmesi beklenen kanamayı önlemek için en iyi çözüm budur. Önemli olan, parti dahilindeki meselelerimizin çözümünde bu bölgede zavallı bir çocuğun bir damla kanının dahi dökülmemiş olması. Maalesef partideki bu yeni gelişmelere dayanarak Kürdistan İttifakı başkanlığından çekildiğimi duyuruyor, bu sorumluluğu eşbaşkan Bafıl Talabani ve Liderlik Konseyi’ne bırakıyorum."

 

Öne Çıkanlar