Irak ordusundan Şengal'de Arap köylerine baskın ve tehdit

Irak ordusundan Şengal'de Arap köylerine baskın ve tehdit
Irak ordusu, Şengal’deki Arap köylerine baskın düzenleyerek, köylüleri sınırdaki duvar inşaatına karşı protestolara katılmamaları konusunda tehdit etti.

Şengal ile Kuzey ve Doğu Suriye sınırındaki hareketliliğini artıran Irak ordusunun, şimdi de Arap köylerine baskın düzenleyerek, tehditlerde bulunduğu belirtildi. 13 Mart’ta Arap ve Êzidî halkları, Kazımi hükümetinin aralarında duvar inşa etme girişimini protesto ederek, yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından Irak Hükümeti’nin bölgedeki Arap halkı üzerindeki baskısı arttı.

Rojnews’in haberine göre, 15 Mart’tan sonra Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye bağlı 18. Hudut Muhafız Tugayı, Sınun ilçesinde, Kuzey ve Doğu Suriye ile Şengal sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Hesawik, Bircari ve Tilmışrıf köylerinde çok sayıda eve baskın düzenledi. Silah arama gerekçesiyle gerçekleştirilen ev baskınlarında, köylülerin basına konuşmamaları ve duvar inşasına karşı yapılan herhangi bir eyleme katılmamaları konusunda tehdit edildikleri belirtildi.

Ayrıca Irak Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın da bölge halkını telefonla arayıp, protestolara katılmamaya çağırdığı aktarıldı. 

Öne Çıkanlar