Erbil'de yaşanan toz fırtınası hastanelik etti

Erbil'de yaşanan toz fırtınası hastanelik etti
Irak'ın başkenti Bağdat başta olmak üzere Anbar, Necef, Kerbela ve Kerkük'ün yanı sıra Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'de de toz bulutu günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Irak genelinde etkili olan toz fırtınası nedeniyle Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de 20 kişinin nefes darlığı şikayetiyle hastanelere gittiği belirtildi.

Irak'ın başkenti Bağdat başta olmak üzere Anbar, Necef, Kerbela ve Kerkük'ün yanı sıra Erbil'de de toz bulutu günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Toz fırtınası şehirleri çamura bularken, trafikte de görüş mesafesinin daraldığı görüldü. Önceki gün ve düne göre etkisi azalan toz fırtınasından korunmak için insanların bir kısmı maskeye sığındı.

Sputnik'in aktardığına göre, Erbil İl Sağlık Merkezi Müdürü Saaman Selman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toz bulutundan dolayı bazı vatandaşların nefes problemi nedeniyle hastanelere başvurduğunu söyledi.

Saaman, "Şu ana kadar 20 vatandaş acil servislere geldi. Nefes darlığı nedeniyle hastanelere gelen vatandaşlara gerekli müdahale yapıldıktan sonra taburcu edildiler" diye konuştu.

Öne Çıkanlar