Iraklı parlamenter: PKK olmasaydı, Kandil Afganistan’daki Tora Bora Dağı olurdu

Iraklı parlamenter: PKK olmasaydı, Kandil Afganistan’daki Tora Bora Dağı olurdu
Goran Hareketi Milletvekili Dr. Yusuf Mahmud: 'Bu bölgelerde HPG’liler olmasa da Türkiye'nin saldırılarına devam edeceğini biliyoruz.'

Irak Parlamentosu Goran Hareketi Milletvekili Dr. Yusuf Mahmud, "Kandil'de PKK yerine radikal bir örgüt olsaydı, Afganistan'daki Tora Bora Dağı olurdu ve kontrol edilmesi de güç olurdu" dedi. 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yönelik 23 Nisan’da başlattığı sınır ötesi operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında KDP ile Türkiye arasında yapılan kimi anlaşmalara göre Metîna bölgesinde bulunan ağaçların "güvenlik" yolları nedeniyle kesilmesi kararlaştırıldığı öne sürüldü. Bölgede korucuların da katılımıyla yüzbinlerce ağacın kesilerek, kamyonlarla bölge kentlerine taşındığı belirtildi. 
 
Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre, Beyaz Tülbentli Anneler Komitesi, operasyona karşı Süleymaniye’nin Dayîk Park’ında bir araya geldikten sonra burada bulunan Irak Parlamentosu Ofisi'ni ziyaret etti. Burada anneleri karşılayan Irak Parlamentosu Goran Hareketi Milletvekili Dr. Yusuf Mahmud, "Kandil'de PKK yerine radikal bir örgüt olsaydı,  Afganistan'daki Tora Bora Dağı olurdu ve kontrol edilmesi de güç olurdu. Hiçbir kesim, Kürdistan'ın topraklarına saldıran komşu ülkeleri savunmasın" dedi. 
 
‘TÜRKİYE YİNE SALDIRACAKTI’
 
Mahmud, "Bu bölgelerde HPG’liler olmasa da Türkiye'nin saldırılarına devam edeceğini biliyoruz. Türkiye ve PKK arasında 40 yıldır süren bir savaş var.  Bu sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesi için Kürdistan Bölgesi'nin tecrübesinden ders alınmalıdır. Barış annelerinin sesine, ses olmalıyız. Irak Parlamentosu'nun ayrı grupları ve parlamenterleri olarak, PDK ve PKK'nin anlaşmazlıklarını barışçıl yollarla çözmeye çağırıyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar