İran'da bir fabrika, yakılması için ABD ve İsrail bayrakları üretiyor

İran'da bir fabrika, yakılması için ABD ve İsrail bayrakları üretiyor
İran’daki ulema sınıf ABD’yi hala 'En Büyük Şer' olarak görüyor.

İran'ın başkenti Tahran’ın güney batısında yer alan Humeyn’deki bir fabrikada, genç erkekler ve kadınlar bayrakları elleriyle imal edip kurumaları için asıyorlar. Fabrika en yoğun döneminde ayda 2 bin civarı ABD ve İsrail bayrağı üretiyor.

Üst düzey komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden ve İran’ın ABD’nin Irak’taki askeri üslerine füze saldırısı düzenlemesinden sonra, ABD ve İran arasındaki gerginlik yıllar sonra en yüksek seviyeye ulaştı.

İran’daki devlet destekli gösterilerilerde, göstericiler düzenli olarak ABD, Birleşik Krallık ve İsrail bayraklarını yakıyorlar.

Reuters'e konuşan Diba Parcham bayrak fabrikasının sahibi Ghasem Ghanjani, "Bizim Amerikan ve İngiliz vatandaşlarıyla bir problemimiz yok. Bizim problemimiz onların yanlış politikalar izleyen hükümetleri ve başbakanlarıyla" dedi ve "Amerika ve İsrail halkları bizim onlarla bir problemimiz olmadığını biliyorlar. Eğer insanlar bu ülkelerin bayraklarını yakıyorlarsa, bu sadece tepkilerini göstermek amaçlı" diye ekledi.

Fabrikada kalite kontrol yöneticisi olarak çalışan ve sadece soyadını veren Rezaei, "Komutan Süleymani’nin öldürülmesi gibi ABD’nin korkakça hamlelerinin yanında Amerikan bayrağı yakmak yapılanlara karşı çok küçük bir tepki" dedi.

Sertlik yanlılarına göre anti-Amerikan duygular her zaman için İran İslam Devrimi'nin merkezinde yer alıyor ve İran’daki ulema sınıfı ABD’yi hala "En Büyük Şer" olarak görüyor.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar