İran'da zamlara ve kıtlığa karşı eylemler sürüyor

İran'da zamlara ve kıtlığa karşı eylemler sürüyor
İran'da hükümetin sübvansiyonları kaldırmasının ardından temel gıda ürünlerinde meydana gelen zamlara ve gıda kıtlığına karşı protestolar ülkenin farklı eyaletlerine yayıldı.

İran hükümetinin sübvansiyonları kaldırmasının ardından temel gıda ürünlerine gelen zamları ve gıda kıtlğını protesto eden eylemler ülkenin farklı eyaletlerine yayıldı.

İran'ın dört bir yanında zamlara ve kıtlığıa karşı eylemler sürüyor. Huzistan'daki İzeh, Dezful ve Andimeshk, Lorestan'daki Boroujerd ve Doroud, Chaharmahal ve Bakhtiari Eyaletindeki Junqan, Farsan ve Shahre kord, Kohgiluyeh'deki Dehdasht ve Boyer-Ahmad Eyaletleri dahil olmak üzere İran'daki bir çok ilde temel gıda fiyatlarında uygulanan fahiş fiyat artışı ve İslam Cumhuriyeti'nin ve güvenlik güçlerinin politikalarına karşı halk tekrar sokaklarda.

İran rejimi, protestoların olduğu illerde internet bağlantısını keserek ülke içinde yaşananların yayımlanmasını engelledi. İran’da protestolar sırasında şimdiye kadar en az 5 kişi polis tarafından öldürüldü ve onlarca kişi gözaltına alındı.

Andimeshk'te Omid Soltani, Farsan'da Hamid Ghasempour ve Behrooz Eslami, Hafshjan'da Hadi Saadatpour ve Dezful'da Pish Ali Ghalebi Hajivand son protestolarda beş kişi yaşamını yitirdi.

Düzenlenen protestolarda; Raisi ve Hameney karşıtı sloganlar ve "Korkmayın, korkmayın, hepimiz birlikteyiz" sloganları atıldı.

Öne Çıkanlar