İran'dan ABD üssü bulunduran ülkelere tehdit: Saldırı durumunda hedef alınacaksınız

İran'dan ABD üssü bulunduran ülkelere tehdit: Saldırı durumunda hedef alınacaksınız
İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü, olası bir çatışma durumunda ABD üslerinin bulunduğu ülkeleri vurmakla tehdit etti.

İran resmi haber ajansı Fars Haber'e konuşan İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Abdülfazıl Şekarçi, olası bir çatışma durumunda ABD üslerinin bulunduğu tüm ülkeleri vurmakla tehdit etti.

'ABD VE MÜTTEFİKLERİNİ HEDEFLEME YETENEĞİNE SAHİBİZ'

Olası bir savaş durumunda ABD ve müttefiklerine ait her toprağın, her noktanın tehdit altında olacağını söyleyen Şekarçi, "İran'a yönelik bir saldırganlık tutumu karşısında, ABD’yi ve müttefiklerini hedefleme yeteneğine ve iradesine sahibiz" dedi.

"Bir ülke olası bir savaşa doğrudan katılmasa da, topraklarında düşmanı ağırlarsa o ülkeyi düşman toprağı olarak göreceğiz" ifadeleri kullanan Şekarçi, İran'ın hiçbir zaman bir savaş çıkarmak için kışkırtıcı taraf olmayacağını belirterek, birilerinin stratejik bir hata yaparak savaş başlatması halinde, coğrafi bir alan üzerindeki en kırıcı ve en güçlü tepkiyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

'ABD RADAR VE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ TESTİ GEÇEMEDİ'

Geçtiğimiz Eylül ayında Husilerin Aramco tesislerine yönelik saldırılarını hatırlatan İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Abdülfazıl Şekarçi, "Tüm gelişmiş ABD radar ve hava savunma sistemlerinin utanç verici bir şekilde testi geçemediği kanıtlandı. Tüm dünya Batı ülkelerine ait ekipmanların zayıflığını fark etti" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar