İran devlet televizyonuna siber saldırı: Hamaney'e ölüm

İran devlet televizyonuna siber saldırı: Hamaney'e ölüm
İran devlet televizyonuna yapılan siber saldırıda ekranda Halkın Mücahitleri örgütü liderleri Meryem ve Mesud Recevi'nin görüntüleri yayınlandı ve 'Hamaney'e ölüm' sloganı yer aldı.

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı


İran devlet televizyonuna yönelik siber saldırı sonucunda televizyonun yayını sırasında ekranda birkaç saniyeliğine Halkın Mücahitleri Örgütü (HMÖ) liderlerine övgü içerikli görüntü yayınlandı.

İran Radyo ve Televizyon Kurumuna (IRIB) bağlı Kanal 1 televizyonu yayınını sürdürürken, HMÖ liderleri Meryem ve Mesud Recevi'nin görüntüsü aniden ekranda belirdi.

Birkaç saniyeliğine ekranda kalan görüntüde "Recevi'ye selam", "Hamaney'e ölüm" şeklinde sloganlar yer aldı.

IRIB'den yapılan konuyla ilgili açıklamada, "Bilinmeyen kişi veya gruplar birkaç dakika önce Radyo ve Televizyon Kurumuna ait bazı kanallara siber saldırıda bulundu" denildi.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, Kanal 1'in yanı sıra IRIB'e bağlı yayın yapan Kuran TV ile Peyam ve Cevan adlı radyo istasyonlarının da saldırıya uğradığı aktarıldı.

İran'da Şah rejimine karşı 1965'te ortaya çıkan "İslamcı sosyalist" ideolojiye sahip Halkın Mücahitleri Örgütü, 1979'daki devrimden sonraki süreçte Tahran yönetimiyle yollarını ayırdı.

Bu süreçte İran'da sivil ve askeri hedeflere saldırılar düzenleyen örgüt, ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Kanada tarafından terör örgütü kabul edildi. AB, 2009'da, ABD ve Kanada ise 2012'de örgütü terör listesinden çıkardı. HMÖ'nün lideri Mesud Recevi'nin 2003 yılında kaybolmasından bu yana örgütü eşi Meryem Recevi yönetiyor.

Öne Çıkanlar