İran, Fransa'nın müzakere çağrısını reddetti

İran, Fransa'nın müzakere çağrısını reddetti
İranlı sözcü balistik füze programının İran'ın savunması için 'hayati' önem taşıdığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, balistik füze programının ülkesinin savunması için "hayati" önem taşıdığını belirterek Fransa'nın bu konudaki müzakere çağrısını reddetti.

İran, Tahran'ın balistik füze programı ve bölgedeki nüfuzunu müzakerelere açma çağrısında bulunan Fransa'ya olumsuz yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın yaptığı "Tahran'ın balistik füze programı ve bölgedeki nüfuzu konusunda müzakere" çağrısına ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Reuters'teki habere göre, balistik füze programının İran'ın savunması için "hayati" önem taşıdığını belirten Kasımi, "Ülkemizin füze programının savunma amaçlı, yerli ve meşru olduğunu ve hiçbir şekilde müzakereye açık olmadığını bir kez daha yineliyoruz." ifadesini kullandı.

Ülkesinin bölgedeki nüfuzu hakkında ise Kasımi, "Tahran'ın izlediği siyasetin bölgesel ve küresel barış ile güvenlik doğrultusunda, terörle mücadele odaklı olduğunu" savundu.

Kasımi İran'ın bölgesel politikalarından rahatsız olanların kendi politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar