İranlı ünlü yönetmen, anne ve babası tarafından öldürüldü

İranlı ünlü yönetmen, anne ve babası tarafından öldürüldü
Sinema dünyası, İranlı yönetmen Babak Khorramdin'in yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu ailesi tarafından öldürülmesiyle sarsıldı.

Oğullarının evlenmemesinden rahatsızlık duyan İranlı yönetmen Babak Khorramdin'in anne ve babası ünlü yönetmeni katletti. Yönetmeninin babası, ilk ifadesinde, "Onu ilaç vererek bayılttım. Daha sonra bıçaklayarak öldürdüm. Vücudunu parçaladıktan sonra eşimle birlikte en yakın çöpe attım" dedi.

47 yaşındaki Khorramdin, uzun yıllar yaşadığı İngiltere’den ülkesine döndükten sonra, deneyimlerini ve çalışmalarını yerel sanatçılara aktarıyordu. Oğullarının evlenmemesinden rahatsızlık duyan Khorramdin’in anne ve babası ünlü yönetmeni öldürme kararı aldı.

Daily Star'ın haberine göre, Khorramdin'in cesedi başkent Tahran’ın Ekbatan bölgesinde bir çöpte bulundu. Polisin verdiği ilk bilgilere göre babasının verdiği ifade doğrulandı.

Olay sonrası Khorramdin’in babası ifadesinden sonra tutuklandı.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Khorramdin’in ölümünün, 20 yaşındaki Ali Fazeli Monfared’in eşcinsel olduğu gerekçesiyle erkek kardeşi tarafından katledilmesinden kısa süre gerçekleşmesi büyük yankı uyandırdı.

'TOPLUMUN SESSİZ KALMAMASI GEREKİYOR'

Iran International TV’de Orta Doğu analisti olarak görev yapan Jason Brodsky, "Babak Khorramdin’in korkunç ölümü, İran’daki aile içi şiddetin yalnızca son örneklerinden biri. Ali Fazeli Monfared ve Romina Ashfrafi kısa süre önce katledildi. Uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar