İranlılar Van'da otelleri doldurdu: 10 dolara kalıyorlar

İranlılar Van'da otelleri doldurdu: 10 dolara kalıyorlar
TL'nin değer kaybetmesiyle birlikte Türkiye'de tatil yapmaya İranlı turistler de akın etti. Van'da otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Türkiye'de TL'nin değer kaybetmesiyle birlikte, sınır illerine yurtdışından gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Van'daki oteller, yılbaşı için İranlı turistlerin yaptığı 3 günlük rezervasyonla tamamen doldu. 
Van Otelciler ve Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, İranlı turistlerin gelişiyle birlikte kentte ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Şu an yılbaşı rezervasyonları ilimizde bazı otellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış durumda. İnşallah daha fazla rezervasyon olur. Tabii bu bizim para birimimizin değer kaybetmesiyle buraya daha fazla turistin gelmesi demektir. Düşünün, 10 dolara otelde konaklayabiliyorlar, 2 dolara yemek yiyebiliyorlar. Bundan daha ucuz, daha uygun bir yer olamaz"

'EDİRNE'YE GELEN BULGARLAR iRANLILARA GÖRE DAHA AVANTAJLI'

Yüksel, "Daha önce İran İslam Cumhuriyetinin 4 bin 500 tümeni bir Türk lirası iken, şu an 2 bin 200 tümene yaklaşmış durumda. Edirne’ye gelen Bulgarlar, İranlılara göre daha avantajlı. Çünkü, İran para biriminin bizim para birimine göre değeri düşük. Turistler yılbaşı için 3 günlük bir tatil için gelecekler. Burada alışverişlerini yapıp, eğlenecekler" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar