Irkçı grup basın açıklamasına engel oldu

Irkçı grup basın açıklamasına engel oldu
Düzce Cezaevi önünde aileler tarafından yapılmak istenen açıklama, ırkçı bir grubun saldırı tehdidi nedeniyle yapılamadı. Polis gruba müdahale etmedi.

Son dönemde siyasi tutuklu ve hükümlülere yönelik işkence ve kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi önünde, tutuklu aileleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri tarafından yapılmak istenen açıklama, ırkçı grupların yarattığı linç tehlikesi nedeniyle yapılamadı. Tutukluların şehir dışında yaşayan yakınları bugün görüş günü olması nedeniyle cezaevine geldi.
 
HDP İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ve Züleyha Gülüm ile HDP yöneticileri, tutuklu aileleriyle dayanışmak için cezaevinin önüne geldi. 

Görüş için toplu olarak cezaevine alınmayı bekleyen tutuklu yakınları, içeriye parça parça alındı.
 
‘VÜCUTLARINDA AĞIR YARALAR VAR’
 
Cezaevinde tutuklu bulunan Abdullatif Teymur ile görüşen ablası Gülseren Yıldırım, çıkışta basın mensuplarına şu bilgileri paylaştı: "Hepsinin hala gözle görülür yaraları vardı. Bakmak istedim vücutlarına ama buna izin vermediler. Ama biz ellerinde, yüzlerinde çizikler ve morluklar gördük. Bileklerinde kelepçe izleri vardı. Kardeşimin kalçasında yara vardı. Sol ayağından ciddi darbe almıştı. Süngerli odaya ters kelepçe ile konuldukları için terlemişler. Ondan sonra onları birkaç defa soğuğa çıkarmışlar. Soğuğa maruz kaldıkları için şuan hepsi öksürüyor, hepsi hasta. Muayene götürülmüşler ama gerekli tedaviler yapılmamış. Hasta olmalarına rağmen revire çıkamıyorlarmış. Bazı tutuklular öksürünce kaburgalarının çok ağrıdığını söylüyordu. Yemekleri işkenceye uğradıkları gardiyanlar tarafından veriliyormuş. Bu yüzden yoğun bir psikolojik baskı altındalar. Gardiyanlara ne sözlü ne de fiziksel bir cevapları olmamış." 
 
Yıldırım, tutukluların cezaevi idaresinin kendilerine dayatmaya çalıştığı ayakta sayım uygulamasına karşı direnmeye devam edeceklerini belirttiklerini de aktardı. 
 
IRKÇI GRUP TOPLANDI
 
Görüş sonrası cezaevi kapısı önünde toplu açıklama da yapılmak istendi. Ancak ailelerin ve milletvekillerinin etrafında toplanan ırkçı bir grup, elleriyle bozkurt işaretleri yaparak ailelere ve vekillere yönelik tehditlerde bulunmaya başladı. Polis ve askerlerin ırkçı gruba hiçbir müdahalede bulunmaması nedeniyle tutuklu aileleri ve milletvekilleri, olası saldırı tehdidi nedeniyle açıklama yapmaktan vazgeçti.
 
Cezaevindeki duruma ve yaşananlara ilişkin yarın HDP İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenleneceği bilgisi verildi. (MA) 

Öne Çıkanlar