İrlanda: Rusya’nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz

İrlanda: Rusya’nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz
İrlanda Dışişleri, Rus donanmasının 3-8 Şubat arasında yapmayı planladığı tatbikata ilişkin taleplerinin kabul edildiğini belirterek, karardan memnun olduklarını açıkladı.

İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney, Rusya donanmasının 3-8 Şubat tarihleri arasında yapmayı planladığı tatbikat alanını İrlanda'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına taşıma kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Bu hafta Rus mevkidaşına bir mektup yazdığını ve tatbikat kararını gözden geçirmelerini istediğini belirten Covoney "Deniz tatbikatını İrlanda kıyılarında düzenleme kararını yeniden gözden geçirmesini rica ettim. Bu akşam, Rus tatbikatının İrlanda'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına taşınacağını teyit eden mektup geldi. Bu yanıtı memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Sputnik’in aktardığı habere göre daha önce de Rusya’nın Dublin Büyükelçisi Yuriy Filatov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Rus donanmasının 3-8 Şubat tarihleri arasında Atlantik’te yapmayı planladığı tatbikat alanını İrlanda'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına taşımaya karar verdiğini duyurmuştu.

Büyükelçi ayrıca, tatbikatların uluslararası hukuka uygun olarak yürütüldüğünü ve İrlanda'yı hiçbir şekilde tehdit etmediğini ifade etmişti.

Öne Çıkanlar