İş bulamayınca kendisini ateşe verdi

İş bulamayınca kendisini ateşe verdi
Balıkesir'de cezaevinden denetimli serbestlik uygulaması kapsamında çıkan Mustafa isimli bir yurttaş, iş isteklerine olumsuz cevap verildiği için üzerine benzin döküp, kendisini ateşe verdi.

HABER MERKEZİ - Balıkesir’de Mustafa Birgül  isimli kişi, iş başvurularına olumsuz cevap verildiği gerekçesiyle üzerine benzin döküp, kendisini ateşe verdi. Yaralanan Mustafa Birgül, hastaneye kaldırıldı.

Balıkesir'de cezaevinden denetimli serbestlik uygulaması kapsamında çıktığı ve borcu olduğu belirtilen Mustafa Birgül, bugün saat 11.30 sıralarında aynı binada hizmet veren Altıeylül ve Karesi belediyelerine giderek iş talebinde bulundu.

ÜSTÜNE BENZİN DÖKÜP ATEŞE VERDİ

Birgül, her iki belediyeden de taşeron işçilere kadro verilmesi nedeniyle Nisan 2018'e kadar işçi alımlarının durdurulduğu cevabını aldı. Bunun üzerine Mustafa Birgül, belediyelerin bulunduğu binanın önünde üzerine benzin döküp kendisini ateşe verdi. Mustafa Birgül'ün alev alan giysileri, çevredekiler ve itfaiye görevlileri tarafından söndürüldü.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: KURGU MU?!

Mustafa Birgül, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Karesi Belediye Başkanı AKP'li Yücel Yılmaz, olayın üzücü olduğunu belirterek, "Kayıtlara baktırıyorum. İş başvurusu var mı yok mu diye. Cinnet mi geçirdi, ailevi problemleri mi var, yoksa olay kurgu mu bilemiyorum. Denetimli serbestlik ile bırakılmış, her gün imza atması gerekiyormuş. Bu kişilerin belediyede çalışması da mümkün değil. Olay belediyeye mal edilirse üzülürüz." 

EMEP’TEN AÇIKLAMA

Emek Partisi Balıkesir İl Başkanı İdris Doğan işsiz kaldığı için kendini yakan Mustafa Birgül ile ilgili açıklamasında "insanlar işsizlik ve ekonomik bunalımın içindedir" dedi.

Olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Daha önce benzer bir olay Ankara’da TBMM önünde yaşanmıştı. Bu durum gösteriyor ki artık insanlar işsizlik ve ekonomik bunalımın içindedir. 

TÜİK verilerine göre ; Türkiye ekonomisi temmuz-ağustos-eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 gibi rekor düzeyde büyüdüğü idda ediliyor. Buradan görülüyor ki bu büyüme işçiler emekçiler ve yoksulların büyümesi değil sermayenin ve patronların büyümesi onların ceplerinin dolmasıdır. İşçilerin ve emekçilerin ekmeği git gide küçülürken patronların ekmeği büyüyorsa burada bir terslik var. Bu gün Balıkesir’de yaşadığımız olay da işte bu tersliğin bir sonucudur.  Yaralanan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Balıkesir halkını işsizliğe, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı omuz omuz mücadele etme çağrısında bulunuyoruz."

CHP İL BAŞKANI: MUSTAFA BİRGÜL, BÜYÜYEN TÜRKİYE'DE İŞ BULAMAMIŞTIR

Olay sonrası Karesi Belediyesi binası önünde açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yüzde 11 büyüdüğü söylenen Türkiye'de Mustafa Birgül'ün iş bulamadığını ve kendini yaktığını belirterek "İktidar sahipleri unutmamalıdır ki bu ateşin alevi zalimleri de yakar. Ülkenin yöneticileri, ülkenin sorunlarına umut olmalıdır. Bu umut AKP iktidarında bitmiştir artık" dedi.

12 Şubat'ta da inşaat işçisi Sıtkı Aydın 'geçinemiyorum' diyerek Ankara’da TBMM önünde kendisini yakmıştı. (DHA/EVRENSEL)

İLGİLİ HABER: TBMM ÖNÜNDE KENDİNİ YAKAN İŞÇİ: CEKETİM DIŞINDA BİR ŞEYİM YOK 

Öne Çıkanlar