İş dünyasından Nebati eleştirisi: Ekonomiyi bilmiyor, bu kafayla mağazalarını nasıl ayakta tutuyor?

İş dünyasından Nebati eleştirisi: Ekonomiyi bilmiyor, bu kafayla mağazalarını nasıl ayakta tutuyor?
Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bir iş insanı ile yaptığı görüşmeyi aktararak, 'Kimse buna güvenip de kredi almaya kalkmaz, Maliye Bakanı'nın anlamadığı bu' diye yazdı.

+GERÇEK - Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sanayicilerle yaptığı toplantıya katılan bir iş insanının görüşlerine yer verdi.

Bakan Nebati’nin iş insanlarına 'müjde' olarak nitelendirdiği kredi ve faiz düzenlemesi duyurusuna "Ne müjdesi, millette kredi alacak hal bırakmadılar ki" diye tepki gösteren iş insanı, "Kimse buna güvenip de kredi almaya kalkmaz, Maliye Bakanı'nın anlamadığı bu, çünkü ekonomiyi bilmiyor" dedi.

İş insanı sözlerine, "Böyle derme çatma tedbirler alarak işi kurtaracağını sanıyor, bu kafayla kendi mağazalarını nasıl ayakta tuttuğunu anlamıyorum" diyerek devam etti.

Ataklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"İhracata yönelik iş yapan bir iş insanına "Maliye Bakanı’nın sanayicilerle yaptığı toplantıda var mıydınız?" diye sordum

Oradaymış.

"Bakan müjdele açıkladıktan sonra kimsenin alkışlamamasına içerledi ve herkesi uyardı. Ancak ondan sonra alkış oldu, ne oldu o sırada" dedim.

"Aslında öyle alkış falan olmadı, ama hep alkışlayanları görüntüye getirip galiba biraz da alkış efekti yüklediler" dedi gülümseyerek.

Üsteledim tabii "Peki, bakanın söyledikleri geçekten müjde değil mi, faizler gayrı resmi olarak yüzde 30’ların üzerindeyken yüzde 9 faizle borç almak iyi bir şey değil mi?" diye sordum.

İş insanı tanıdığım güldü, "Ne müjdesi, millette kredi alacak hal bırakmadılar ki, ayrıca kimse buna güvenip de kredi almaya kalkmaz, maliye bakanının anlamadığı bu, çünkü ekonomiyi bilmiyor, böyle derme çatma tedbirler alarak işi kurtaracağını sanıyor, bu kafayla kendi mağazalarını nasıl ayakta tuttuğunu anlamıyorum" dedi.

Sonra ekledi, "Eğer zamanında faizleri zorla düşürmeye kalkmak yerine; bazı sektörleri belirleyip bu tür krediler vermeyi akıl etselerdi o zaman iş değişirdi. Ekonomi canlanır, piyasa güçlenirdi, ama şimdi iş işten geçti."

Konuyu kapatmadan önce de "Şimdi neredeyse tamamı ithalata dayalı ihracat gelirlerinin piyasada TL’ye çevrilmesi sayesinde ortalıkta para var gibi görünüyor ama ikisi adasındaki kıskaç giderek daralıyor bir süre sonra bu da çare olmayacak" dedi."

Öne Çıkanlar