'İş görüşmesine' giden kadına tecavüz eden erkeğe 19 yıl ceza

'İş görüşmesine' giden kadına tecavüz eden erkeğe 19 yıl ceza
Emlakçı olduğunu ileri sürerek görüştüğü A.Ç.’ye cinsel saldırıda bulunan Erhan Turğut’a 19 yıl hapis cezası verildi.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- İstanbul Sancaktepe’de oyuncu ve performans sanatçısı A.Ç.’yi, "emlakçı olduğunu ileri sürerek" iş görüşmesine çağırdıktan sonra, A.Ç.'ye cinsel saldırıda bulunan Erhan Turğut’a 19 yıl hapis cezası verildi.

Duruşma, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Turğut’a "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 13 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksul kılma" suçundan 3 yıl, "özel hayatın gizliliğini ihlal"den 2 yıl olmak üzere 19 yıl hapis cezası verildi. 

‘FAİL ÜST SIRINDAN CEZA ALMASI GEREKİRDİ’

A.Ç.’nin avukatı +Gerçek’e yaptığı açıklamada, cinsel saldırı dışındaki suçlarda hakimin kanaatinin hep alt sınırdan kullandığını vurgulayarak, "Oysa ki failin kastı ve dosya kapsamında failin üst sınırdan ceza alması gerekirdi. Kararı istinaf etmeyi düşünüyoruz" dedi. 

Cinsel saldırıya maruz kalan A.Ç., 20 Nisan 2021 tarihinde sitemize verdiği demeçte, "Ben bu ülkede reddedilen yok sayılan ekonomik krizin bir sonucuyum. Geçim sıkıntısı ve ‘yok’ dedikleri işsizlikle uzun zamandır mücadele ediyorum. Bu ekonomik krizden faydalanan bu tarz sapıklar da bunun sonucu..." demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar