İş güvenliği uzmanları: Bizler katil değiliz, cinayet işlemedik

İş güvenliği uzmanları: Bizler katil değiliz, cinayet işlemedik
İSG-SEN, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını iş sağlığı ve güvenliği çalışanlarının önleyebileceğini ancak bunların sebebi ve sorumlusu olamayacaklarını belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG- SEN) Sakarya Hendek’te havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlama sonrasında iş güvenliği uzmanını tutuklanmasına tepki olarak yarın Adapazarı Kültür Merkezi önünde ‘siyah baret’ eylemi yapacak.

Sendika Başkanı İrfan Sayar, her iş kazasından iş güvenliği uzmanlarının sorumlu tutulduğunu hatırlatarak, "Bizler katil değiliz, cinayet işlemedik" dedi.

İSG- SEN Genel Başkanı İrfan Sayar, her iş kazasından iş güvenliği uzmanlarının sorumlu tutulduğunu belirterek, "Bizler katil değiliz, cinayet işlemedik. Kısmi zamanlı, fabrikanın değil danışmanlık firmasının elemanı olarak haftada 2 gün fabrikaya gidip hizmet veren meslektaşımızın masum olduğuna ve bir suçu olmadığına inanıyoruz" dedi.

'TESPİT VE ÖNERİLERİMİZ DİNLENMEDİĞİ MÜDDETÇE İŞ KAZALARI DEVAM EDECEK'

İş kazalarının ihmaller zinciri olduğunu kaydeden Sayar, "Bunu günlerdir anlatmaya çalışıyoruz, fakat sesimizi duyuramamaktan şikayetçiyiz. Bizim tespit ve önerilerimiz dinlenmediği sürece bu iş kazalarının devam edeceğini fakat iş kazalarından sorumlu olmadığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Fabrikada patlamayan malzemelerin imha edilmek için atıl bir taş ocağına götürüldüğü sıradaki patlamada da 3 askerin öldüğünü hatırlatan Sayar, bu olayı da "Yine bir tedbirsizlik, yine bir ihmal" diye değerlendirdi. Sayar, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını iş sağlığı ve güvenliği çalışanlarının önleyebileceğini ancak bunların sebebi ve sorumlusu olamayacaklarını kaydederek, "Siyah baret eylemi yaparak, Aslı arkadaşımızın serbest bırakılmasını, yargılanacaksa da tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz" diye vurguladı.(ANKA)

Öne Çıkanlar