'İş ve Aş Buluşmaları' Hopa'da: Saray kutuplaşmaya uğraşsa da biz milletin dertlerini dinlemeye geldik

'İş ve Aş Buluşmaları' Hopa'da: Saray kutuplaşmaya uğraşsa da biz milletin dertlerini dinlemeye geldik
HDP heyetinin Artvin'deki temasları sürüyor.

"İş ve Aş Buluşmaları" programı kapsamında Artvin Hopa'ya gelen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "Saray her ne kadar kamplaşma ve kutuplaşmayla uğraşsa da biz milletin dertlerini dinlemeye geldik" dedi.
 
HDP heyeti, "İş ve Aş Buluşmaları" kapsamında; Diyarbakır, Van, İzmir ve Mersin’in ardından bugün Artvin'e geldi. Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, 2 gün sürecek program kapsamında ilk olarak Hopa Sanayi ve Ticaret Odasını ziyaret etti.

Ziyarette,  inşaat sektöründeki durgunluk ve nakliye firmaları ile yabancı firmalarla arasında yaşanan haksız rekabet konuşuldu. HDP heyeti, ziyaretin ardından Hopa İlçe Örgütü binasında programa ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, iktidarın gündeminde parti kapatma ve İstanbul Sözleşmesi'nin iptali olduğunu, kendilerinin gündemlerinde ise halkın yaşadığı sorunların yer aldığını söyledi.

Paylan, 2 gün boyunca kentte Karadenizlilerin sorunlarını dinleyeceklerini ifade ederek, "Saray her ne kadar kamplaşma ve kutuplaşmayla uğraşsa da biz milletin dertlerini dinlemeye geldik" dedi.

İktidarın Rize çayını almadığını ve çayda gümrük vergisini sıfırladığını kaydeden Paylan, esnaf ve üreticilerini yaşadıkları sorunları Ankara’ya taşıyıp çözüm üreteceklerini aktardı.

KIZILDERE, 129 HES PROJESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ekoloji Komisyonu üyesi Menekşe Kızıldere ise, Artvin’de toplam 129 HES projesi bulunduğunu ifade etti. Artvin’in yüzde 71’inde maden sahası ruhsatı verildiğini hatırlatan Kızıldere, "Tarım alanlarının ise yüzde 47’si maden ruhsatlı. Peki bu insanlar nerede yaşayacaklar? Çiftçilik hayvancılık yapan halk nereye gidecek, neyle geçinecek? Hopa halkına nefes alınacak, yaşayacak yer bırakılmadınız. Tarım alanlarına maden ruhsatı verilerek, yurttaşların sahip olduğu tarım alanlarını, meraları ve ormanları sermayeye teslim ettiniz" şeklinde konuştu.

HDP heyetinin bugün Hopa ve Kemalpaşa'da kimi sivil toplum örgütü ve odaları ziyaret etmesi bekleniyor. 

Öne Çıkanlar