İşçilere sahte anket yaptıran çağrı merkezi şirketinden açıklama

İşçilere sahte anket yaptıran çağrı merkezi şirketinden açıklama
İşçilere; 'kafanızı koparırım, ölene kadar çalışacaksınız' diyen şirket insan hakları ve çalışanların haklarına saygılıymış.

ARTI GERÇEK- Digitürk ve beIN Sports'a hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi'nin  Net Promoter Score (NPS) adı verilen müşteri memnuniyeti anketlerini işçilere yaptırdığının anlaşılması üzerine fatura işçilere kesilmiş, 25 işçi işten çıkarılmıştı.

İşçiler, kendilerine mobbing yapıldığı ve anketlerin yöneticiler tarafından kendilerine doldurtulduğunu iş yazışmalarını paylaşarak duyurmuştu.

Öte yandan müşteriler yerine çalışanlara anket yaptıran yönetecilerin ayrıca olayın ortaya çıkmasının ardından işçileri, "Tek falsosunda kafasını kopartırım, kimse umrumda değil ölmedikçe hatta girecekler" diyerek tehdit ettiği yazışmaları Artı Gerçek duyurmuştu.

Akşam saatlerinde ise işçiler sosyal medyada tag çalışması yaparak #TempoÇağrıMerkezindeKıyımVar hastagı ile seslerini duyurmaya çalıştı.

Artı Gerçek'te yer alan haberin ardından Tempo Çağrı Merkezi açıklama yayımladı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan açıklama metninde işçilerin iddiaları yalanlanırken, çalışma esnasında mobbing uygulanmadığı ve insan haklarına saygılı oldukları öne sürüldü.

Açıklamada, "Şirketimiz, Tempo kanuni düzenlemelere uygun hareket eden, kendi öz değerlerinde insan haklarına saygıyı en üst seviyede barındıran ve bunu savunan ve uygulamalarına yansıtan bir kurumdur" denilerek çalışanların haklarına saygı gösterildiği belirtildi.

İşten çıkarmaların kanuni olarak gerçekleştirildiğini belirten şirket, usulsüzlüğün çağrı merkezi çalışanları tarafından yapıldığını savunurken, işçilerin yöneticilerle yaptığı yazışmalara ise yer verilmedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar