İşe dönme mücadelesi veren Migros işçileri Covid-19'a yakalandı

İşe dönme mücadelesi veren Migros işçileri Covid-19'a yakalandı
Direnen Migros işçilerinden ikisinin test sonucu pozitif çıktı.

‘İyi niyet ve ahlak kurallarını ihlal’ ettikleri gerekçesiyle pandemi döneminde işverenlerin işten atma fırsatı olan Kod-29’la işten çıkartılan Migros depo işçilerinden 2’si Coronavirus’e yakalandı.

DGD-Sen öncülüğünde 104 gündür işe dönmesi mücadelesi veren ve bir süredir Migros işvereni Tuncay Özhilhan’ın evi önünde eylem yapan Migros işçileri ‘mahalleye özel eylem yasağı’ ile sık sık gözaltına alınıyordu.

DGD-Sen sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede; "Migros direnişimiz 104. gününde tüm baskı ve yasaklara karşı devam ediyor. 104 gün boyunca alanda Covid-19 tedbirlerini almamıza rağmen son süreçte yaşanan gözaltı ve pandemi hastanelerinde sağlık kontrollerine götürülmemiz tüm önlemlere karşı bizleri koronadan korumaya yetmedi. Bugün itibari ile iki arkadaşımızın testlerinin pozitif çıktığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bizimle gözaltına alınan dostlarımızın da testlerinin pozitif olduğunu biliyoruz. Sendika yöneticilerimiz ve kalan işçilerin de temaslı olduğu bu durumda direnişimize fiili olarak alanda devam edemeyeceğimizi ve 10 gün karantina sürecinin evde geçireceğimizi kamuoyunun bilgsine sunarız. Bitmedi direniş daha yeni başlıyor. Kod-29'a karşı kazanmadan dönmeyeceğiz" denildi.

Öne Çıkanlar