'IŞİD'in eylem yapmaya gönderdiği Emrullah A. yakalandı'

'IŞİD'in eylem yapmaya gönderdiği Emrullah A. yakalandı'
Malatya ve Bingöl'de IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Malatya ve Bingöl'de IŞİD'e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Operasyon öncesi Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilat IŞİD'de yönelik ortak çalışma başlattı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre bu çalışma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan Emrullah A., 5 yıl önce Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldı ve örgüt tarafından eylem yapması için Türkiye'ye gönderildi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde örgütün hücre evi olarak kullandığı bir çiftlikte kalan zanlının, örgüt tarafından özel oluşturulan bir ekip tarafından korunduğu öğrenildi. Örgütte bomba yapımı ve silah kullanma eğitimi alan şüphelinin Kuzey Suriye harekatı başladıktan sonra İstanbul ve İzmir'e giderek bazı siyasi partilerin binalarına yönelik keşif yaptığı da ortaya çıktı.

İstanbul ve İzmir'de siyasi partilerin binalarına yakın pansiyonlarda kaldığı belirlenen şüphelinin, daha sonra Bingöl'e ailesinin yanına döndüğü tespit edildi. Bingöl'de düzenlenen operasyonla yakalanan zanlının bir süre sahte kimlik de kullandığı belirlendi. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi. 

VALİLİK: SURİYE'YE GİRİŞ YAPTIKLARI TESPİT EDİLEN ZANLILAR SERBEST BIRAKILDI

Operasyonun Bingöl ayağı hakkında açıklama yapan Bingöl Valiliği şunları kaydetti:

"DEAŞ Silahlı Terör Örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Tem ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda;  Geçmiş tarihlerde illegal yollarla çatışma bölgeleri olarak adlandırılan Suriye ülkesine geçiş yaparak DEAŞ Terör Örgütü içerisinde faaliyetlerde bulunan ve terör örgütüne eleman temininde görev aldıkları tespit edilen (5) şüpheli, 29/10/2019 günü gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştır.  Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin akabinde (1) şüpheli Tem Şube Müdürlüğünden serbest bırakılmış, (4) şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verilmiştir."

Bu arada; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde olası eylem arayışında olan DEAŞ terör örgütüne yönelik 21 ilde 26 operasyon gerçekleştirildi ve toplam 100 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar