IŞİD’li 10 kadın ve 27 çocuk Almanya’ya teslim edildi

IŞİD’li 10 kadın ve 27 çocuk Almanya’ya teslim edildi
​​​​​​​Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi, IŞİD’li 10 kadını ve 27 çocuğu Almanya’ya teslim etti.

Almanya, Rojava’da IŞİD militanlarının tutulduğu kamptaki 10 kadın ve 27 çocuğu ülkeye getirdiğini açıkladı.

Almanya’dan diplomatik bir heyet dün Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti.

Heyette, Almanya Dışişleri Bakanlığı Başkonsolosluğu Dışişleri Dairesi Başkanı Kurt Georg Stöckl-Stillfried ve Almanya Konsolosluğu Dışişleri Başkan Yardımcısı Manga Kleese yer aldı. Alman heyeti, Rojava Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Abdulkerim Ömer, Daire Başkan Yardımcıları Fener Giet ve Ebir Eliye ile YPJ’den Lana Hesen tarafından karşılandı.

 27 ÇOCUK VE 10 KADIN TESLİM ALINDI

Rojava Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ömer, resmi Twitter hesabı üzerinden heyetle yapılan görüşme sonrası Haseke kentindeki Roj Kampı’nda bulunan Almanya vatandaşı 27 çocuk ve IŞİD’li 10 kadının Alman heyetine teslim edildiğini kaydetti. Öte yandan Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock yaptığı yazılı açıklamada, kadın ile çocukların 'oldukça zor bir operasyonla' Almanya’ya getirildiğini aktardı.

'ANNELERİ YAPTIKLARININ HESABINI VERMELİ'

Alman bakan, getirilen kadınlardan bir kısmının ülkeye varışlarında tutuklandığını bildirdi. Baerbock, "IŞİD kurbanı 27 çocuğun, kendi çocuklarımız için isteyebileceğimiz gibi öldürücü ideolojiden uzak, daha iyi bir güvenlik ve gelecek hakkı var. Anneleri ise yaptıklarının hesabını vermeli" dedi.

Öne Çıkanlar