IŞİD yöneticisi: Silahı 6-8 Ekim'de kullanmak için aldım

IŞİD yöneticisi Erman Ekici ifadesinde, silahı 6-8 Ekim olaylarında kullanmak için aldığını söylüyor. Bu itirafa rağmen, IŞİD'in Kobanê protestolarındaki saldırı rolü hiç soruşturulmadı.

Tarih, 30 Ekim 2015'ti. Yer Antep. Türkiye tarihinin en kanlı kitle kıyımı olan 10 Ekim Ankara Gar katliamının üzerinden sadece 20 gün geçmişti. Ancak IŞİD, kana doymamıştı. Suriye'den getirdiği bir canlı bombayı daha barışseverlerin üzerine saldırtma kararı almış, bunu da yine Antep üzerinden örgütlemişti.  

Canlı bomba Abdulkerim Demirel ve IŞİD mensubu Yusuf Cabael, bir arabaya canlı bomba yeleği ve el bombaları yükleyerek İstanbul'a doğru yola çıkmışlardı. Hedef; HDP'nin İstanbul İl Örgütü binasıydı. Ancak bu sefer polis, 21 FN 027 plakalı Peugeal 206 marka aracı Antep Çetinkaya AVM civarında durdurdu ve IŞİD canilerini sağ olarak yakaladı. Mutlak bir katliam önlenmiş oldu.

Peki bu arabayı satın alarak, canlı bombanın seyahatini hazırlayan şebekenin başında kim vardı? Polisin hızla yakalayarak gözaltına aldığı bu IŞİD yöneticisinin adı, Erman Ekici idi. Ev aramasında, 'hayalet silah' olarak bilinen 1 adet "Glock" marka tabanca ile birlikte yakalanmıştı.

Erman Ekici verdiği ifadede, "Gock marka silahın kendisine ait olduğunu, silahın ruhsatsız olduğunu, silahı 6-8 Ekim (2014) olaylarında kullanmak üzere satın aldığını" beyan eder. (Bu bilgilerin tümü Gaziantep Başsavcılığı'nın düzenleyerek Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu 11 Kasım 2015 tarihli ve 2015/2127 nolu iddianamede mevcuttur. Bu belgeyi gündeme taşıyan. Av. Dr. Cenk Yiğiter'e teşekkür ederim.)

IŞİD yöneticisinin bu açık itirafına rağmen, IŞİD'in "Kobnê protestolarina" yönelik saldırı ve katliamlardaki rolü bugüne değin hiç soruşturulmadı. Örneğin, IŞİD'in o tarihte en güçlü yerel şebekesinin bulunduğu Antep'te "Kobanê protestolarında" 7-8 Ekim günlerinde 5 kişi katledilmişti. Acaba Erman Ekici ve diğer IŞİD çete mensuplarının bu ölümlerde bir rolu olmuş muydu? Ekici'nin Glock marka silahı bu cinayetlerde kullanılmış mıydı? Keza Ekici ve diğer IŞİD'çiler, Süleyman Balcı, Ömer Uçaker, Sevgi Alıcı, Şahin Dağhan ve Musa Bayram'ın katledildiği gün ve saatlerde neredeydi? HTS kayıtlarından saptandı mı? IŞİD'i ve Kobanê'de işlemesi muhakkak olan insanlık suçlarını önlenme amacıyla sokağa çıkan insanlara saldıran, katliamlar yapan paramiliter grupların içinde IŞİD'in varlığı araştırıldı mı?

Erman Ekici'nin "Kobanê olayları" hemen bir yıl sonra yaptığı bu itirafa rağmen, bu konuda hiçbir ek soruşturma yürütülmediği anlaşılıyor. Ekici, aynı zamanda 10 Ekim Ankara Gar katliamında da bombacılara yerel lojistiği sağlayan isim olduğu için bu katliamla ilgili olarak "İnsanlığa Karşı Suçlar" maddesinden açılan davada da sanıktır.

Erman Ekici'nin bu itirafı, aradan 7 yıl geçtikten sonra, Gaziantep Savcılığı’nın bu iddianamesi 10 Ekim dosyasına girince öğrenilmiş oldu.

IŞİD yöneticisi Erman Ekici'nin bu itirafını yıllarca görmezden gelen yargı erki, 7-8 Ekim günlerinde yapılan tüm katliamları, 6 Ekim'deki bir twitter çağrısı üzerinden HDP'nin MYK üyelerinin ve Eşbaşkanlarının üzerine yıkmaya çalışıyor. Bakalım yargı erki, bundan sonra IŞİD'in "Kobanê protestolarına" yönelik saldırı ve katliamlardaki rolünu soruşturacak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi