İnşaatlarda neredeyse her gün bir iş cinayeti yaşandı

İnşaatlarda neredeyse her gün bir iş cinayeti yaşandı
İSİG Meclisi'nin hazırladığı haziran ayı iş cinayetleri raporuna göre yılın ilk altı ayında 1155 iş cinayeti yaşandı.

ARTI GERÇEK- İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi haziran ayında 173 işçinin çalışırken yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yılın ilk 6 ayında ise 1155 işçi önlenebilir nedenlerle yaşamını yitirdi. Haziran ayı ile birlikte uzun süredir başlıca ölüm nedeni olarak kaydedilen Covid-19 nedenli ölümlerin azaldığı görüldü.

İSİG Meclisi, Haziran ayı raporunda geçtiğimiz günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter’e de yer vererek, " Dostumuz Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve kardeşimiz öncü madenci Ali Faik İnter dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetti... Çok üzgünüz, işçi sınıfının başı sağolsun... Unutmayacağız ve söz veriyoruz mücadele sürecek..." ifadelerine yer verdi.

İSİG Meclis’i inşaatlarda neredeyse her gün bir iş cinayeti yaşandığını kaydederek "ölümler en çok inşaat/yol, tarım/orman, ticaret/büro/eğitim, taşımacılık, metal, belediye/genel işler, sağlık, güvenlik, madencilik, kimya, ağaç ve enerji işkollarında gerçekleşti" dedi.

Öte yandan inşaatlarda yaşanan iş cinayetlerinin yüzde 25’inin yüksekten düşme nedeniyle olması dikkat çekti.

En fazla ölüm nedenleri yüksekten düşme, ezilme/göçük, trafik/servis kazası, Covid-19, kalp krizi, intihar, şiddet, zehirlenme/boğulma ve elektrik çarpması oldu. 

İSİG  Meclis’i borç ve işsizlik nedenleriyle 11 emekçinin intihar ettiği bilgisine de yer verdi.


 

Öne Çıkanlar