İSİG: Şubatta en az 106 emekçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti

İSİG: Şubatta en az 106 emekçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti
İSİG Meclisi, 2022 yılının ilk iki ayında en az 225 işçinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Şubat ayındaki iş cinayetlerinde ölenlerin 8’inin kadın, 3’ünün de çocuk olduğu belirtildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin iş cinayetleri raporuna göre şubat ayında en az 106 emekçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. İSİG, 2022 yılının ilk iki ayında ise en az 225 işçinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Şubat ayındaki iş cinayetlerinde ölenlerin 8’inin kadın, 3’ünün de çocuk işçi olduğu belirtildi.

Ölümlerin en çok inşaat, yol, tarım-orman ve taşımacılık iş kollarında gerçekleştiği kaydedilirken, 9 göçmen işçinin geçtiğimiz ay iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Hayatını kaybeden göçmen işçilerden 5’inin Suriyeli, 1’inin Endonezyalı, 1’i İranlı, 1’i Özbekistanlı, 1’i Rusyalı ve 1’inin de Sırbistanlı olduğu belirtildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SADECE 4’Ü SENDİKALIYDI

Şubat ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 4’ünün (yüzde 3,8) sendikalı işçi oldu belirtilirken, en fazla ölüm nedenleri yüksekten düşme, ezilme, göçük, trafik-servis kazası, kalp krizi, Covid-19, patlama-yanma, zehirlenme-boğulma, intihar, şiddet ve nesne düşmesi-çarpması olarak sıralandı.

51 YAŞ ÜSTÜ 31 EMEKÇİ ÇALIŞIRKEN YAŞAMINI YİTİRDİ

İSİG’in şubat ayı raporuna göre 51 yaş ve üstünde olan 31 kişi de çalışırken hayatını kaybetti.

Raporda yaş gruplarına göre ölümler şöyle aktarıldı:

15-17 yaş grubunda 3 işçi,

18-27 yaş grubunda 14 işçi,

28-50 yaş grubunda 51 işçi,

51-64 yaş grubunda 26 işçi,

65 yaş ve üstü yaş grubunda 5 işçi

EN FAZLA İŞ CİNAYETİ İSTANBUL’DA

İş cinayetlerinin kentlere göre dağılımında 25 ölüm ile İstanbul ilk sırada yer alırken, 6’şar ölüm Ankara ve Bursa’da, 4’er ölüm Adana, İzmir ve Urfa’da, 3’er ölüm Aydın, Maraş, Mersin, Muğla, Samsun ve Zonguldak’ta, 2’şer ölüm Antalya, Batman, Çanakkale, Antep, Kırıkkale ve Kocaeli’nde, 1’er ölüm ise Afyon, Artvin, Balıkesir, Bartın, Burdur, Giresun, Hakkari, Hatay, Isparta, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Niğde, Ordu, Sinop, Sivas, Trabzon, Uşak, Yalova, Kuzey Kıbrıs ve Rusya’da meydana geldi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar