İşkence raporuna sansürü savunan isimler baro yönetimine atandı

İşkence raporuna sansürü savunan isimler baro yönetimine atandı
İstifaların ardından yapılan yeni atamalarla divan yönetimine Çağdaş Hukukçular Grubu üyesi avukatlarından kimseye yer verilmemesi dikkat çekti.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan işkence iddialarıyla ilgili raporunun yayınlanmaması üzerine istifa krizinin yaşandığı Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nde istifa eden yönetimin yerine yeni atamalar yapıldı. 

İstifaların ardından yapılan yeni atamalarla divan yönetimine Çağdaş Hukukçular Grubu üyesi avukatlarından kimseye yer verilmemesi dikkat çekti. İstifalar öncesinde 9 üyesi olan divan yönetimi sayısı yeni atamalarla birlikte 6’ya düşürüldü. 

Yeni yönetime atanan isimlerin söz konusu işkence raporunun yayınlanmaması konusunda baro yönetimine destek veren isimlerden olması da dikkat çekti.

İstifa ile boşalan İnsan Hakları Merkezi Başkanlığı’na Hediye Gökçe Baykal getirildi. 

Yine başkan yardımcılığına getirilen isimlerden Yıldız’ın daha önce İnsan Hakları Merkezi üyeliği olmamasına rağmen istifalardan sonra bu göreve getirildiği öğrenildi. Yıldız, Av. Levent Mazılıgüney ile yakınlığıyla ve istifalar sürecinde baro yönetimine sosyal medya hesaplarından verdiği destekle tanınmıştı.

Başkanlık görevine getirilen Baykal, işkence raporunu yayınlanmamasının ardından istifa etmeyen tek yöneticiydi. 

Yine başkan yardımcılığına getirilen isimlerden Yıldız’ın daha önce İnsan Hakları Merkezi üyeliği olmamasına rağmen istifalardan sonra bu göreve getirildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Barosu yönetimi, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde "FETÖ" suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilere işkence yapıldığı iddiaları üzerine İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatların hazırladığı raporun kamuoyuna açıklanmasını engellemişti.

Raporun yayınlanmasının engellenmesi üzerine de Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Rıza Türmen, Başkan Yardımcıları Gizay Dulkadir ve Sercan Aran, Ankara Barosu Divan üyeleri Deniz Can Aydın ile Nadire Nurdoğan ve İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Rumeysa Budak barodaki görevlerinden istifa etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar