İSKİ, İstanbullulardan faturalarını düzenli ödemelerini istedi

İSKİ, İstanbullulardan faturalarını düzenli ödemelerini istedi
İSKİ, 'İstanbullu hemşehrilerimizden, bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ), "Son elektrik zamlarından en çok etkilenen kurumlar arasında kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır. İSKİ’nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL’ye yükselmiştir. İstanbullu hemşehrilerimizden, bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz" açıklaması yapıldı.

İSKİ'den bugün yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı sosyal medya kullanıcılarının elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini söyledikleri belirtilerek şunlar kaydedildi:

'UYGULADIĞIMIZ SU TARİFESİ 30 BÜYÜKŞEHİR ARASINDA 23. SIRADA'

"Öncelikle belirtmek isteriz ki hâlihazırda İSKİ’nin uyguladığı 5,56 TL/metreküplük 1. kademe konut tarifesi, 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. sıradadır.

İstanbul’da kente verilen suyun büyük bir kısmı şehir dışından terfi ettirilerek sağlanmaktadır. Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır. Şöyle ki İSKİ’nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL’ye yükselmiştir. Saygıdeğer İstanbullu hemşehrilerimizden, bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar