İslahiye Cezaevi’nde açlık grevi 42’nci gününde sonlandırıldı

İslahiye Cezaevi’nde açlık grevi 42’nci gününde sonlandırıldı
İslahiye T Tipi Cezaevi’nde tutukluların süresiz-dönüşümsüz devam ettirdiği açlık grevi, taleplerin karşılanması ile 42’nci gününde sonlandırıldı.

Gaziantep İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Rojhilatlı Hiccet Umui’nin maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı 6 Nisan tarihinde başlattığı açlık grevi, taleplerin karşılanması ardından 42’nci gününde sonlandırıldı. Ailesi ile telefonda görüşen tutuklu İlhami İşçi, taleplerin karşılandığını ve grevi sonlandırdıklarını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Tutuklu İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Kuzey ve Doğu Suriyeli Hiccet Umui maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı 6 Nisan tarihinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattı. Eylemin 5’inci gününde Reşit Dayan ve Uğur Uyar, 8’inci gününde ise Ümit Özen isimli tutuklu da katıldı. 7 kişinin sürdürdüğü eylemde avukatları aracılığıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi’ne başvuran tutuklular, maruz kaldıkları ve sonlandırılmasını istedikleri hak ihlallerini şöyle sıralamıştı: "Cezaevi girişinde zorla çıplak arandık. Günlük sayımlarda ayakta, askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayıma maruz kalıyoruz. Telefon ve görüşme yerlerine gidiş-geliş sırasında askeri sıra şeklinde yürütülüyoruz. Günlük sayımı askeri düzende gerçekleştirmediğimiz taktirde fiziki şiddete maruz kalıyoruz. Diğer cezaevlerinde olan çeşitli sıkıntı ve hak ihlali tutulduğumuz cezaevinde daha fazla." (MA)

 

Öne Çıkanlar