İslam ve Sol Çalıştayı toplanıyor

İslam ve Sol Çalıştayı toplanıyor
Antikapitalist Müslümanlar'ın düzenlediği ve bir çok siyasetçi ve akademisyenin katılacağı çalıştay, 12-13 Ocak tarihlerinde İstanbul Balat İnşa Kültürevi’nde yapılacak.

'İslam'la sol bir araya gelir mi?', 'İslamcı solcu ya da solcu İslamcı olu mu?' ya da 'İslam ve sol neden bir arada anılmıyor?'

İşte yıllardır bu sorular etrafında tartışılan ama bir nihayete ermeyen İslam ve sol tartışması, Antikapitalist Müslümanlar tarafından 12-13 Ocak tarihlerinde İstanbul Balat’ta İnşa Kültürevi’nde düzenlenecek çalıştayla tartışmaya açılıyor.

 

Açılış konuşmasını yazar Lütfü Oflaz’ın yapacağı 1'inci İslam ve Sol Çalıştayı'nda ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, eski Başbakan Yardımcısı CHP milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Parti Meclisi üyeleri Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof Dr. Zeki Kılıçarslan, HDP milletvekileri Hüda Kaya ve Ayhan Bilgen, AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal, Dev- Genç kurucularından Sarp Kuray, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, aktivist Veli Saçılık, İYİ Parti kurucularından gazeteci Ayşe Sucu, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Prof. Dr. Nuray Mert, Prof. Dr. Tayfun Atay, ve siyasetçi Bülent Parmaksız'ın katılacağı İslam ve Sol Çalıştayı, yıllardır tartışılan sorulara yanıtlar arayacak.

Çalıştay oturumlarına verilecek aralarda, müzisyen Nergis Kaya'da müzik dinletisiyle katkıda bulunacak. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar