'Isparta'daki 268 koronavirüs vakasından 245'i umreden gelenler ve çevresi'

'Isparta'daki 268 koronavirüs vakasından 245'i umreden gelenler ve çevresi'
AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta'da vakaların çoğunu umreden dönenler ve ziyaretçileri olduğunu önce yazdı sonra sildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illerdeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını açıklamasının ardından 268 vaka ile 6. sırada yeralan Isparta'da vakaların çoğunu umreden dönenlerin oluşturduğu iddia edildi.

AKP'Lİ MİLLETVEKİLİ, PAYLAŞIMLARINI SİLDİ

İddiayı sosyal medyada dile getiren AKP'nin Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta'daki 268 Covid -19 vakasının 245'ini umreden dönenlerin ve onları ziyaret eden kişilerin oluşturduğunu sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Özel bu bilgiyi duyurduktan kısa bir süre sonra paylaşımlarını kaldırdı.

245'i UMREDEN DİĞERLERİ DE YURT DIŞINA ÇIKIP DÖNEN YURTTAŞLAR'

'AKP'nin Isparta Milletvekili Recep Özel'in kaldırdığı mesajlarda şu bilgiler yer alıyordu:

"1-Sayın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi ilimizde şu an 268 pozitif vaka vardı. Ancak bu vakaların 245’i misafir ettiğimiz umreden dönen vatandaşlarımızdır. Isparta KYK yurtları potansiyelimizden kaynaklanan umreden dönenlerin karantina merkezi olarak kullanılan bir şehirdir.

2-Geriye kalan vakalarımız çeşitli sebeplerle yurt dışına çıkmış dönmüş vatandaşlarımızdır. Paniğe kapılmadan devletimizin uyarılarını dikkate alarak kurallara uyalım. Bir süre daha evde kalalım. Ülkemiz ve Ispartamız bu virüsü baş edecek güce ve sağlık altyapısına sahiptir.

3-Isparta Şehir Hastanemiz başta olmak üzere tüm devlet hastanelerimiz, tıp fakültemiz, özel hastanelerimiz, aile hekimlerimiz ve buralarda görev yapan sağlık çalışanlarımız bizler için canları pahasına görev yapmaktadırlar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar