İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Sıcak karşılama için minnettarım

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Sıcak karşılama için minnettarım
İsrail'le normalleşme adımları kapsamında Türkiye'ye gelen Isaac Herzog, Beştepe'de Erdoğan ile bir araya geldi. İki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Herzog'u havalimanında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer yetkililer karşıladı.

Daha sonra Beştepe'ye geçen Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında resmi törenle karşılandı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Herzog ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 9-10 Mart'ta gerçekleşecek ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ikili ilişkiler, tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. Herzog'un ziyareti, 2008'den bu yana İsrail tarafından Türkiye'ye yapılan en üst düzey ziyaret.

HERZOG, ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Isaac Herzog, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ziyaretini değerlendirdi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılanan Herzog, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu sıcak karşılama için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarım" ifadesini kullandı.

Herzog, devamında, "Bölgemizdeki tüm halkların, inançların ve devletlerin barış içinde yaşayabileceğine ve yaşaması gerektiğine, ortaklıkların hepimiz için bereket ve refah getireceğine inancım tamdır" değerlendirmesinde bulundu. 

FATİH'TE HERZOG PROTESTOSU

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog'un, 9- 10 Mart'ta Türkiye'ye ziyarette bulunması Saraçhane Parkı'nda toplanan bir grup tarafından protesto edildi.  Mavi Marmara Derneği öncülüğünde toplanan grup " Ülkemizde Katil İstemiyoruz" yazılı pankart açarak Herzog ve İsrail aleyhinde slogan attı.

Grup adına açıklama metnini okuyan Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür, "Son 70 yıldır Ortadoğu'da sadece problemden, kandan ve gözyaşından beslenen siyonist işgal çeteleri, sadece Filistin için değil; Türkiye içinde bir güvenlik sorunudur. 2010 yılında insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine, uluslararası sularda yaptıkları hukuksuz saldırı ile 9 vatandaşımız şehit edilmiş, 1 kişi 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olmuştur. 56 insani yardım gönüllüsü de, ağır bir şekilde yaralanmıştır.

Bu saldırı sonrasında yaşanan süreçte Mavi Marmara Derneği olarak tam 12 yıldır süren hukuk mücadelesine başladık. Ailelerimiz ve arkadaşlarımız adına ulusal ve uluslararası mecralarda yaptığımız kişisel başvurulara, gayri hukuki şekilde engel olunmaya çalışıldı. Mülkün temeli olan adalet; Yahudi lobisinin gizli görüşmeleri ile engellenmeye çalışıldı" dedi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar