İsrail, Filistin'i kara ve havadan vurmaya devam devam ediyor: Can kaybı 100'ü geçti

İsrail, Filistin'i kara ve havadan vurmaya devam devam ediyor: Can kaybı 100'ü geçti
Filistin Sağlık Bakanlığı, 18'i çocuk, 8'i kadın olmak üzere sayının 100'ü geçtiği açıkladı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları devam ediyor. 

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 18'i çocuk, 8'i kadın, 1'i yaşlı olmak üzere 100'ü aşarken, yaralı sayısının 530'a ulaştığı aktarıldı.

İsrail uçakları, Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tutmuş, saldırıda bölgedeki pek çok bina yıkılmıştı.

KARA OPERASYONU BAŞLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü, "Olası bir kara operasyonu için birliklerimizi Gazze sınırına topluyoruz" ifadelerini kullanmasının ardından kara operasyonunu başlattı. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Hidai Zilberman, İsrail'in olası bir kara harekatına hazırlanmak için Gazze sınırında güç topladığını açıklamış, "Gazze sınırında kuvvetleri topluyor, hazırlıyoruz. Alanı inceliyorlar ve karar verdiğimizde onları kullanacağız. Girişim bizim ve zaman bizim tarafımızda" şeklinde konuşmuştu.

İSRAİL 9 BİN ASKERİN ORDUYA ÇAĞRILMASINI ONAYLADI

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi.

İsrail basınında yer alan ve diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde ise, İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara operasyonunu değerlendirdiği iddia edilerek, kara operasyonu talebinin ordu tarafından talep edildiği ve güvenlik kabinesi tarafından onayladığı öne sürüldü.

ONLARCA FİLİSTİNLİ YARALANDI

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Ummu en-Nasr köyüne düzenlediği topçu atışında onlarca Filistinli yaralandı. İsrail topçu birlikleri Ummu en-Nasr köyündeki tarım arazilerini ve evleri yoğun topçu atışıyla hedef aldı. Saldırı sonucu onlarca Filistinli yaralanırken, ambulans ekipleri çok sayıda yaralıyı olay yerinden hastaneye taşıdı.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını duyurmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas'tan çok ağır bir bedel alacağımızı söyledim. Bunu yapıyoruz ve büyük bir yoğunlukla yapmaya devam edeceğiz. Son söz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar