İsrail-Hamas çatışması: Doğu Kudüs'te Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırı

İsrail-Hamas çatışması: Doğu Kudüs'te Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırı
Filistinliler, İsrail'in saldırılarını protesto için Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda bir araya geldi.

İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda toplanmak isteyen Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı.

Filistinliler, İsrail'in saldırılarını protesto için Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda bir araya geldi. İsrail polisinin Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdığı belirtildi. 

BATI ŞERİA'DA 13 YARALI

Öte yandan, Filistinliler, Batı Şeria’nın Ramallah, Cenin, El Halil ve Beytullahim kentlerinin çevresindeki İsrail kontrol noktaları yakınlarında Gazze Şeridi’ne destek gösterileri düzenledi.

İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahalede bulundu.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin müdahalesinde 5 Filistinlinin gerçek mermi, 5 Filistinlinin de plastik mermi ile vurularak, 3 Filistinlin de darp başta olmak üzere çeşitli şekillerde yaralandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar