İsrail'in saldırısı sonucu Gazze'de basın kuruluşlarının ofislerinin olduğu bina yıkıldı

İsrail'in saldırısı sonucu Gazze'de basın kuruluşlarının ofislerinin olduğu bina yıkıldı
AP haber ajansının başkanı Pruitt, saldırı karşısında dehşete düştüklerini ve şok olduklarını belirterek 'Olanlar yüzünden dünya Gazze'de yaşananlarla ilgili daha az şey bilecek' dedi.

Foto: Reuters


Gazze'de ABD merkezli Associated Press ve Katar merkezli Al Jazeera haber kuruluşlarının olduğu bir bina, İsrail'in hava saldırısı sonucu yıkıldı.

Reuters haber ajansına göre bina, sahibinin İsrail'den saldırı öncesi uyarı alması üzerine boşaltılmıştı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre binada apartmanlar ve başka ofislerin de olduğu öğrenilirken, İsrail ordusu da binaya saldırı düzenlediğini doğruladı.

İsrail yaptığı açıklamada "Hamas'ın askeri malzemelerinin olduğu binada yaşayanları kalkan olarak kullandığını" öne sürdü.

AP: İSRAİL’İN SALDIRISI NEDENİYLE ŞOK OLDUK VE DEHŞETE DÜŞTÜK

Saldırıyla ilgili AP haber ajansının başkanı ve CEO'su Gary Pruitt, "İsrail ordusunun AP'nin ve diğer haber organizasyonlarının bulunduğu binayı bombalamasından ötürü şoke olmuş ve dehşete düşmüş durumdayız" ifadesini kullandığı bir açıklama yayımladı.

İsrail'in, AP'nin bürosunun ve gazetecilerin o binada olduğunu uzun zamandır bildiğini söyleyen Pruitt, bina vurulmadan önce uyarı yapıldığını aktardı.

Konuyla ilgili İsrail hükümeti ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi beklediklerini aktaran Pruitt, "Bu gelişmenin son rahatsız edici şey olduğunu, can kaybının ucu ucuna engellenebildiğini" ifade etti.

‘BU YÜZDEN DÜNYA GAZZE’DE YAŞANANLARLA İLGİLİ DAHA AZ ŞEY BİLECEK’

Pruitt açıklamasını, "Bugün olanlar yüzünden dünya Gazze'de yaşananlarla ilgili daha az şey bilecek" cümlesiyle bitirdi.

AL JAZZERA: KINIYORUZ

Al Jazeera de saldırıyı kınadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları cumartesi günü de devam etti. Pazartesi gününden beri süren saldırılarda Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 147'ye yükseldi.

Öte yandan Gazze'den İsrail'e yönelik roket saldırılar da sürüyor.

İsrail'de roketler nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar