İşte Erdoğan'ın İsrail manevrası: 'İsrail dölü'nden 'antisemitizm' karşıtlığına

İşte Erdoğan'ın İsrail manevrası: 'İsrail dölü'nden 'antisemitizm' karşıtlığına
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'la görüşmesinde 'Antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu bir kez daha tekrarladım' diyen Erdoğan'ın çok sayıda Yahudi ve İsrail karşıtı konuşması var.

ARTI GERÇEK - Daha önce 'İsrail bir terör devletidir', 'Ne kaçıyorsun ulan İsrail dölü' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün İsrailli mevkidaşının ziyareti sonrası yaptığı açıklamada 'antisemitizm' vurgusu dikkat çekti.

İsrail ile Türkiye arasında yaşanan gerilimlerin ardından yeni normalleşme süreci başlıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte ortak açıklama yapıldı. İki ülke arasında yeni dönüm noktası olacağını düşünen Herzog, Erdoğan'a minnetar olduğunu söyledi. 

Erdoğan da "Filistin meselesi ile Kudüs'e olan hassasiyetleri açıkladı, ardından "Antisemitizmin bir insanlık suçu olduğu yönelik yaklaşımlarımızı bir kez daha tekrarladım." dedi.

Antisemitizm vurgusu, Erdoğan'a 'Yahudi' demenin suç sayıldığı ve İsrail'e karşı söylenen sert açıklamaları hatırlattı.

     

ERDOĞAN'A 'YAHUDİ' DEMEK SUÇ 

Bursa 23. Asliye Ceza Mahkemesi, Erdoğan hakkında "Yahudi" ifadesini kullanan kişiyi "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

'NE KAÇIYORSUN ULAN YAHUDİ DÖLÜ'

Erdoğan başbakanlık görevini sürdürürken Muğla'nın Soma ilçesinde meydana gelen büyük maden kazası sonrası bir ziyaret gerçekleştirdi. Kente gelen Erdoğan, kendisine yönelik protestolar sırasında bir gence yumruk atarak 'Ne kaçıyorsun ulan İsrail dölü' dedi.

'İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR'

İşte Erdoğan'ın İsrail karşıtı ve anti-semitist açıklamalarından bir kısmı şöyle:

- Ne kaçıyorsun ulan İsrail dölü

- İsrail devlet terörü estirmektedir,  İsrail, bir terör devletidir

- İsrail bu alçaklığı durdurmalı

- Netenyahu sen bir teröristsin

- Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz

- İsrail bayramda da sivil, çocuk, kadın demeden; okul, hastane, cami demeden Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ett

- Neresi ulan bu İsrail

- Gençler, bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız, çok iyi anlamanız lazım. Dünyanın ve insanlığın şu anda beklediği bu terör devleti İsrail'in ne olduğudur"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar