İstanbul'da 10 yataktan 7'si dolu

İstanbul'da 10 yataktan 7'si dolu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova'nın valileri ve sağlık müdürleriyle toplantı yaptığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul’da yoğun bakım yataklarımızda doluluk %71,4. Çanakkale’de %67,1. Tekirdağ’da %73,5. Kırklareli’nde %69. Yalova’da %55,4." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka artışımızın en yüksek olduğu İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova illerimizin Sağlık Müdürleri ve Valileriyle online toplantı yaparak, bu illerimizdeki salgın sürecini ve alınan tedbirleri değerlendirdik" notuyla kritik bir toplantı yaptıklarını açıkladı. 

Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı paylaşımda 5 ildeki yoğun bakım doluluk oranlarını paylaştı. Koca’nın paylaşımına göre, İstanbul'da yoğun bakım yataklarında doluluk yüzde 71.4, Çanakkale'de yüzde 67,1. Tekirdağ'da yüzde 73.5, Kırklareli'nde yüzde 69 ve Yalova'da yüzde 55,4 oldu. 

Sağlık Bakanı, mesajında "Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor" ifadelerine de yer verdi. 

Öne Çıkanlar