İstanbul'da Coronavirus önlemi: 302 noktada sigara içmek yasaklandı

İstanbul'da Coronavirus önlemi: 302 noktada sigara içmek yasaklandı
Yasağa uymayanlara 900 lira para cezası kesilecek. Sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların listesi valiliğin internet sitesinden ilan edilecek.

İstanbul'da Coronavirus'ün yayılımını önlemek için, yarından itibaren kapalı 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydan ile toplu taşıma duraklarında sigara içilmesi yasaklandı. Yarından geçerli olacak yasağa uymayanlara 900 lira para cezası kesilecek.

Sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların listesi valiliğin internet sitesinden ilan edilecek. 

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, sigara yasağı ile ilgili şöyle denildi: "İstanbul genelinde maske kullanımının doğru şekilde uygulanması amacıyla 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesi yasaklanmıştır. İstanbul’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında virüsün yayılımını önlenmek amacıyla İl Hıfzıssıhha Meclisimizin 102 numaralı kararı doğrultusunda (İçişleri Bakanlığının 11.11.2020 tarih ve 18579 sayılı genelgesi çerçevesinde; Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren tüm İlimizde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları Kararları ile belirlenecek, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içilmesinin yasaklanmasına) 39 ilçemizin ayrı ayrı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları ile toplamda 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydanda sigara içilmesi yasaklanmıştır."

VALİ YERLİKAYA: ALINAN TÜM TEDBİRLER TOPLUMUMUZUN SAĞLIĞI İÇİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların listesinin valilik internet sitesinden ilan edileceğini belirtti. "Alınan tüm tedbirler; vatandaşlarımızın, ilimizin ve toplumumuzun sağlığını korumak içindir" diyenh Yerlikaya,  sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Solunum yoluyla kolayca bulaşan #Koronavirüs salgınının yayılımını önlenmek için, yarından itibaren İstanbul’da; Trafiğe kapalı cadde/sokaklar ve toplu taşıma araçlarının durakları gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklanmıştır" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar