İstanbul'da Mahmutbey-Esenyurt metro hattı kazısı başladı

İstanbul'da Mahmutbey-Esenyurt metro hattı kazısı başladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni metro hattı kazısının yapıldığı törende, şehir içi raylı sistem çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki Mahmutbey’de biten metro hattını Bahçeşehir ve Esenyurt’a uzatacak raylı sistemin kazısı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle başlatıldı. İmamoğlu törende yaptığı konuşmada, "Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yılı, seneye 100'üncü yılını kutlayacağız. Cumhuriyetimizin de 100'uncu yılına hep birlikte yaklaşıyoruz. Biz ilk etapta Mahmutbey, Kanuni Sultan Süleyman hattını 2024 yılında açacağız. Ancak ilave olarak finansman ihtiyacımız var. Bu ihtiyacımızı elde etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. "Esenyurt'tan bir vatandaşımız Mahmutbey'e 28 dakikada gelecek" diye belirten İBB Başkanı İmamoğlu "Mecidiyeköy'e 60 dakikada, Kabataş'a 67 dakikada gidecek. Yani bu hat günlük 1 buçuk milyona yakın yolcuya hizmet etmiş olacak" diye ekledi.

HAT 5 İLÇEDEN GEÇECEK

Yoğun göç alan Esenyurt'un İstanbul'un en zor hizmet sunulan ilçesi olduğunu belirten İmamoğlu, "Bu hat, 3 buçuk milyon insanımızın yaşadığı ilçelerimizin insanlarını kentle birleştirecek. Beş ilçeden geçen 18.1 kilometre uzunluğundaki 11 istasyondan oluşan bir hattımız olacak" şeklinde konuştu.

‘KAYNAK BULURUZ, BEYLİKDÜZÜ VE AVCILAR'A DA METRO GELECEK’

"Az önce bahsettiğim ek finansman talebi de 305 milyon Euro'dur. Biz kaynak buluruz" ifadelerini kullanan İBB Başkanı, devamında şunları söyledi: "En ucuz şekliyle buluruz. En uzun vadeli bir biçimde de buluruz ve İstanbul'a kazandırırız. Aynı şekilde bir hattımızla ilgili de sağlıklı adımlar atıyoruz. İncirli, Sefaköy, Beylikdüzü hattı. Beylikdüzü'ne ve Avcılar'a ilk defa bu hat sayesinde metro gelecek." (DHA)

Öne Çıkanlar