Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle tutuklanan çift için İsrail hükümeti devrede

Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle tutuklanan çift için İsrail hükümeti devrede
İsrailli çift, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Foto: DHA


İsrail hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Üsküdar'daki konutunun fotoğrafını çektiği gerekçesiyle ‘ajanlık’ suçlamasıyla tutuklanan çiftin serbest bırakılması için devreye girdi.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de casusluk suçlamasıyla tutuklanan iki İsrail vatandaşının serbest bırakılması için çalışmalarda bulunulduğu duyuruldu. Açıklamada, Natali-Mordy Oknin çiftinin İsrail'e geri getirilmesi için verilen uğraşın sürdüğü vurgulandı.

Yürütülen çalışmalar konusunda İsrailli çiftin ailesini de bizzat bilgilendirdiğini belirten Başbakan Naftali Bennett, Natali Oknin ve Mordy Oknin'in daha önce de yetkililerce vurgulandığı üzere, hiçbir İsrail kurumu için çalışmadığını söyledi.

TUTUKLANAN ÇİFT İÇİN EN ÜST DÜZEY ÇALIŞMA

İsrail Başbakanlığı'nın sitesinde yer alan açıklamaya göre Bennett, "İsrail'deki en üst düzey kademelerce ilgilenilen bu konuyla ilgili çalışmaların Dışişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütüldüğünü ve bir an önce bir çözüm bulunması amacıyla yorulmadan çalışmaya devam edileceğini" belirtti.

İsrailli çift, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da "casusluk" iddiasıyla tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar