İstanbul Eczacı Odası Başkanı: 30 eczacı, 40 eczane çalışanı koronavirüse yakalandı

İstanbul Eczacı Odası Başkanı: 30 eczacı, 40 eczane çalışanı koronavirüse yakalandı
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu 3, Türkiye genelinde 5 eczacı ve 1 eczane çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının tüm dünyayı etkisi altına aldığı günlerde, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, İstanbul’da 70 eczacı ve çalışanın koronavirüse yakalandığını, Türkiye genelinde ise 6 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

'5 MESLEK TAŞIMIZI KAYBETTİK'

Türkiye genelinde virüse yakalanan eczacılar olduğunu belirten Sarıalioğlu, "Bize bize bildirilen vakaları biliyoruz. İstanbul için 30 eczacı, 40 eczane çalışanının korona pozitif bilgileri iletildi. Şu anda aralarında hayati tehlikesi olan yok. Bir kısmı evlerinde karantina altında. Türkiye genelinde ise 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti" dedi.

'ÖLÜM SEBEBİNİ BİLEMEDİK, AİLE DE SESSİZLİĞİNİ KORUDU'

Beyoğlu'nda eczane sahibi İhsan Giray ve çalışanı Ekrem Özdemir´in koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği iddialarına yanıt veren İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, "İlk günlerde çok kaotik bir ortam vardı. Hayatını kaybeden ilk meslektaşımızın yaşı da bayağı ileriydi, kronik hastalıkları vardı. Biz de ölüm sebebini bilemedik. Aile de sessizliğini korudu. Daha sonraki süreçte koronadan vefat ettiği ortaya çıktı. Eczane şu anda kapalı. İlerleyen günlerde varisleri eczanenin açılıp, açılmayacağına karar verecek" ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar